Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζόνσον σε Ερντογάν: Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό η Βρετανία

Τζόνσον σε Ερντογάν: Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό η Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίς το απόγευμα οι ηγέτες Βρετανίας- Τουρκίας με το Κυπριακό να περιλαμβάνεται στην ατζέντα και το Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να τοποθετείται υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι Μπόρις Τζόνσον και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την επικείμενη άτυπη πενταμερή υπό τα Ηνωμένα Έθνη, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό να τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο «συνεχίζει να είναι σθεναρός υποστηρικτής μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού ζητήματος, βασισμένης στο διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Αλλά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση στη Λιβύη, με τον κ. Τζόνσον να τονίζει τη σημασία επιβολής της συμφωνίας εκεχειρίας και μείωσης των εντάσεων, η σημασία ανανέωσης του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη ΒΔ Συρία μέσω Τουρκίας, η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και η διμερής σχέση στο εμπόριο, μεταξύ των λαών και στην άμυνα.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός πρόσφερε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο 13 Τούρκων υπηκόων στο βόρειο Ιράκ και καταδίκασε τη δράση των τρομοκρατών του PKK, αναφέρει η ανακοίνωση.

Δυο κράτη θέλει ο Ερντογάν

Μια λύση δύο κρατών στην Κύπρο θα δημιουργήσει κατάσταση «win-win» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Βρετανό Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση για την προσπάθειες της Βρετανίας στο Κυπριακό, αναφέροντας ότι μια λύση δύο κρατών θα δημιουργήσει μια κατάσταση win win (όλοι κερδίζουν).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr