Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

37 Γερουσιαστές ζητούν από Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων

37 Γερουσιαστές ζητούν από Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tριάντα επτά γερουσιαστές και των δύο κομμάτων, με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, με επιστολή τους προς τον Τζο Μπάιντεν, τον παροτρύνουν να γίνει ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ως γνωστόν το Δεκέμβριο η Γερουσία ομόφωνα αναγνώρισε το ιστορικό γεγονός της Αρμενικής Γενοκτονίας από το 1915-1923, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον βίαιο ξεριζωμό 2 εκατομμυρίων Αρμενίων από την σημερινή Τουρκία, εκ των οποίων περίπου 1,5 εκατομμύρια έχασαν βίαια τη ζωή τους.

Το ψήφισμα ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Μαζί με την Αρμενική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, τιμούμε τη μνήμη αυτών των θυμάτων και στεκόμαστε σθεναρά ενάντια σε απόπειρες να προσποιηθούμε ότι αυτή η σκόπιμη, οργανωμένη προσπάθεια καταστροφής του αρμενικού λαού ήταν κάτι διαφορετικό από μια γενοκτονία», αναφέρουν οι γερουσιαστές στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Μπάιντεν.

«Έχετε δηλώσει σωστά ότι η αμερικανική διπλωματία και η εξωτερική πολιτική πρέπει να βασίζονται στις αξίες μας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού των καθολικών δικαιωμάτων.

»Αυτές οι αξίες απαιτούν να αναγνωρίσουμε την αλήθεια και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε μελλοντικές γενοκτονίες και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», τονίζεται στην επιστολή».

Οι 37 γερουσιαστές σημειώνουν πως πέραν της αναγνώρισης των γεγονότων της συστηματικής εξόντωσης των Αρμενίων κατά την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η κίνηση θα διορθώσει τη θέση της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ σχετικά με τη Γενοκτονία, ευθυγραμμιζόμενη με την συναίνεση που υπάρχει στο Κογκρέσο, καθώς και τις προηγούμενες εκπεφρασμένες απόψεις του Προέδρου Μπάιντεν.

«Κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων έχουν παραμείνει σιωπηλές για την αλήθεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

»Σας παροτρύνουμε να σπάσετε αυτό το μοτίβο συνενοχής αναγνωρίζοντας επίσημα ότι η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν γενοκτονία», προσθέτουν οι 37 γερουσιαστές.

Πολλοί αναλυτές στην Ουάσιγκτον θεωρούν την αναγνώριση ή μη της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Τζο Μπάιντεν, ως το βαρόμετρο για την αντιμετώπιση της Τουρκίας από την αμερικανική Κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr