Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απειλεί Μπάιντεν η Βόρεια Κορέα: Μπορεί να αντιμετωπίσει «κάτι που δεν είναι καλό»

Απειλεί Μπάιντεν η Βόρεια Κορέα: Μπορεί να αντιμετωπίσει «κάτι που δεν είναι καλό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε την Παρασκευή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποκάλυψε τη «βαθιά ριζωμένη εχθρότητά του» προς την Πιονγκγιάνγκ και ότι καταπάτησε το δικαίωμα της χώρας στην αυτοάμυνα, όταν επέκρινε την πρόσφατη πυραυλική δοκιμή της, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο KCNA.

Νωρίτερα την Παρασκευή η Βόρεια Κορέα ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε ένα νέο είδος τακτικού, βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η δοκιμή αυτή παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσθέτοντας όμως ότι η λύση της διπλωματίας με την Πιονγκγιάνγκ παραμένει ανοιχτή.

Ο Ρι Πιονγκ Τσολ, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών, είπε ότι η πυραυλική δοκιμή έγινε στο πλαίσιο του δικαιώματος της χώρας του στην αυτοάμυνα απέναντι στις απειλές που θέτουν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και τα προηγμένα όπλα τους.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία που ο επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας των ΗΠΑ κατηγορεί αυτήν την τακτική δοκιμή, την άσκηση του δικαιώματος του κράτους μας στην αυτοάμυνα, ως παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και αποκαλύπτει ανοιχτά τη βαθύτατη εχθρότητά του.

»Τέτοιες δηλώσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ είναι μια απροκάλυπτη καταπάτηση του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα» ανέφερε ο Ρι σε μια ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο.

Ο Ρι προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να αντιμετωπίσει «κάτι που δεν είναι καλό» αν συνεχίσει να κάνει «απερίσκεπτα σχόλια χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr