Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζεν Ψάκη: Ο Μπάιντεν δεν θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Τζεν Ψάκη: Ο Μπάιντεν δεν θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις από την Πιονγιάνγκ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, γνωστοποίησε μέσα από ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, πως δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Όταν ρωτήθηκε αν η διπλωματική προσέγγιση της Ουάσιγκτον απέναντι στη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να περιλαμβάνει και μια συνάντηση με τον Κιμ, όπως έκανε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη απάντησε:

«Νομίζω ότι η προσέγγισή του θα είναι πολύ διαφορετική και δεν είναι αυτή η πρόθεσή του».

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα νέο είδος βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς και η Ουάσιγκτον ζήτησε αμέσως να συγκληθεί η επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επέκρινε αυτή τη δοκιμή.

Την Πέμπτη ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν «ανοιχτές» σε μια διπλωματική λύση με τη Βόρεια Κορέα, παρά τις πυραυλικές δοκιμές, όμως ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι θα υπάρξει απάντηση αν η Πιονγκγιάνγκ κλιμακώσει την κατάσταση.

Ο Τραμπ συναντήθηκε τρεις φορές με τον Κιμ και οι δυο τους αντάλλαζαν επιστολές, όμως στη συνέχεια οι σχέσεις τους πάγωσαν και η Πιονγκγιάνγκ διεμήνυσε ότι δεν επρόκειτο να συζητήσει περαιτέρω, παρά μόνο αν η Ουάσιγκτον αντέστρεφε την εχθρική πολιτική της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr