Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Εκτός νόμου τέθηκε η ισλαμιστική ΜΚΟ Ansaar

Γερμανία: Εκτός νόμου τέθηκε η ισλαμιστική ΜΚΟ Ansaar
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θέτει εκτός νόμου την ισλαμιστική μη κυβερνητική οργάνωση Ansaar και αρκετά παρακλάδια της, με την κατηγορία της χρηματοδότησης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ «απαγόρευσε την οργάνωση “Ansaar International e.V.” και τα παραρτήματά της», ένα δίκτυο «που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο μέσω δωρεών», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Στιβ Άλτερ.

«Αν θέλετε να καταπολεμήσετε την τρομοκρατία, πρέπει να αποστραγγίσετε τις πηγές χρηματοδότησής της», επεσήμανε ο Ζέεχοφερ.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από σήμερα το πρωί, ενώ παράλληλα διεξήχθησαν έρευνες και έγιναν κατασχέσεις σε σπίτια και γκαράζ σε δέκα κρατίδια της Γερμανίας, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Η ΜΚΟ, που ιδρύθηκε το 2012 και έχει την έδρα της στο Ντίσελντορφ, βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών εδώ και χρόνια.

Η Ansaar συγκεντρώνει δωρεές για το φιλανθρωπικό της έργο σε περιοχές όπου υπάρχουν κρίσεις, όπως η Συρία, η Υεμένη και η Λωρίδα της Γάζας.

Όμως σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο επικαλείται το SWR, η ΜΚΟ συνδέεται με το σαλαφιστικό κίνημα και εμπλέκεται σε δραστηριότητες «προσηλυτισμού» παιδιών στη Γερμανία στη διάρκεια των οποίων «προάγει τον σαλαφισμό».

Εξάλλου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η Ansaar συνέλεγε δωρεές με στόχο να στηρίξει οικονομικά τρομοκρατικές οργανώσεις στο εξωτερικό, όπως το Μέτωπο αλ Νούσρα στη Συρία, οι Σεμπάμπ στη Σομαλία και το παλαιστινιακό, ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, δηλαδή παρακλάδια της Αλ Κάιντα και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Συνολικά εννέα οργανώσεις θεωρούνται παρακλάδια της Asnaar International, ανάμεσά τους η Somali Committee for Information and Advice στο Ντάρμσταντ της Έσσης, ένα ίδρυμα του πρώην ποδοσφαιριστή Ενίς Μπεν Χατίρα στο Βερολίνο και η οργάνωση WWR-Help.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Υπ. Παιδείας Γερμανίας: Τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για ενδεχόμενο πολέμου

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr