Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία συμφώνησαν για το μεγαλύτερο αμυντικό σχέδιο στην Ευρώπη

Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία συμφώνησαν για το μεγαλύτερο αμυντικό σχέδιο στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία κατέληξαν σε γενική συμφωνία για τα επόμενα βήματα στην ανάπτυξη ενός κοινού μαχητικού αεριωθουμένου, δήλωσε πηγή στο γερμανικό υπουργείο Άμυνας διευκρινίζοντας πως η επεξεργασία των λεπτομερειών της συμφωνίας θα γίνει μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αμυντικό σχέδιο στην ιστορία της Ευρώπης, αξίας άνω των 100 δισ. ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα καταρτίσουν μέχρι τα μέσα Μαΐου έναν κατάλογο δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας για το μελλοντικό αεριωθούμενο, διευκρινίζοντας ποια θα είναι ανοικτά για να χρησιμοποιηθούν από όλους και ποια θα παραμείνουν σε συγκεκριμένες εταιρείες, δήλωσε η πηγή στο Reuters.

Το βασικότερο σημείο διαφωνιών, το οποίο αποτελούσε εμπόδιο στην οριστική συμφωνία ανάμεσα στις τρεις χώρες, ήταν τα δικαιώματα ιδιοκτησίας του προγράμματος, με τη Γερμανία να ζητεί απεριόριστη πρόσβαση στα αποτελέσματα του ερευνητικού τμήματος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, μάλιστα, η ισότιμη συμφωνία για την χρήση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, κατά τρόπο που γίνονται σεβαστά τα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων χωρών, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για το Βερολίνο.

Μόλις δοθεί το «πράσινο φως» τότε το πρότζεκτ θα πρέπει να εγκριθεί από τα εθνικά κοινοβούλια, με τη Γερμανία να θέτει ως στόχο την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Οι εταιρείες Dassault Aviation, Airbus και Indra συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την έναρξη της αντικατάστασης των γαλλικών Rafale και των γερμανοϊσπανικών Eurofighters από το 2040 και το επόμενο βήμα της ανάπτυξης αναμένεται να κοστίσει συνολικά 2,5 δισεκ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποκτά πάνω από 600 drones «καμικάζι» Rogue 1

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr