Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν, η Χαμάς, βάζουν παιδιά για «ανθρώπινες ασπίδες» – Προς «πόλεμο ευρείας κλίμακας»

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν, η Χαμάς, βάζουν παιδιά για «ανθρώπινες ασπίδες» – Προς «πόλεμο ευρείας κλίμακας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισραήλ και η φιλοτουρκική ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς οδεύουν σε «πόλεμο ευρείας κλίμακας», προειδοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα, ισοπέδωναν 12όροφο αρχηγείο της Χαμάς στη Γάζα.

Χίλιες και πλέον ρουκέτες εκτόξευσαν οι Ισλαμικές οργανώσεις των Παλαιστινίων Χαμάς και Τζιχάντ κατά της ισραηλινής επικράτειας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποστηρίζοντας ότι 850 αναχαιτίστηκαν.

Ένας άνδρας κι ένα κορίτσι σκοτώθηκαν στην ισραηλινή πόλη Λοντ όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από ρουκέτα, σύμφωνα με την ισραηλινή Αστυνομία.

Οι θάνατοι στο Ισραήλ έφθασαν έτσι τους πέντε, μεταξύ αυτών τρεις γυναίκες κι ένα παιδί.

Στην παλαιστινιακή πλευρά, οι ισραηλινές επιδρομές, που διεξάγονται με μαχητικά αεροσκάφη και επιθετικά ελικόπτερα, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους, ανάμεσά τους 12 ανήλικους, και δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, που βρίσκονταν στο πολυόροφο κτήριο που κατέρρευσε σαν «χάρτινο».

Τι έκαναν οι ανήλικοι στο αρχηγείο της Χαμάς; Τις ανθρώπινες ασπίδες.

Περισσότεροι από 230 είναι οι τραυματίες, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές.

Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους drone της Χαμάς αλλά και εικόνες χάους από πόλεις με μεικτό αραβοισραηλινό πληθυσμό περιγράφει στην ΕΡΤ ο ερευνητής του Ινστιτούτου Μπεν Γκουριόν, Γαβριήλ Χαρίτος.

«Αυτή είναι μόνο η αρχή»

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί στόχοι στο στόχαστρο, αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή», διεμήνυσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στη διάρκεια του πολέμου το 2014, ενώ ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου υπερθεμάτισε, τονίζοντας πως η Χαμάς θα υποστεί «ένα χέρι ξύλο που δεν το περιμένει».

Χαμάς: Πόλεμος αν δεν αποσυρθούν οι Ισραηλινοί από την Πλατεία των Τεμενών

Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, ο Ισμαήλ Χαμίγιε, δήλωσε «έτοιμος» για την κλιμάκωση.

«Αν (το Ισραήλ) θέλει κλιμάκωση, η αντίσταση είναι έτοιμη, αν (το Ισραήλ) θέλει να σταματήσει, είμαστε επίσης έτοιμοι», τόνισε, αξιώνοντας να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις επιβολής της τάξης από την Πλατεία των Τεμενών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ, που έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε θέατρο βίαιων επεισοδίων ανάμεσα σε ισραηλινούς αστυνομικούς και παλαιστίνιους διαδηλωτές, με πάνω από 700 τραυματίες.

Νύχτα κόλαση στο Ισραήλ – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη Λοντ

Στη Λοντ, όχι μακριά από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, όπου οι πτήσεις έχουν ανασταλεί προσωρινά, επιβλήθηκε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης» έπειτα από «ταραχές» από πλευράς μελών των ισραηλινών Αράβων μετά τον βίαιο θάνατο 25χρονου Άραβα για τον οποίο συνελήφθη 34χρονος Εβραίος.

Στην ΕΡΤ μίλησε ο Μιχάλης Λαζαρίδης, προπονητής Αθλητικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ περιγράφοντας τις σειρήνες συναγερμού αεράμυνας και την πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ελληνική Πρεσβεία για να δει τι θα κάνει αφού και το αεροδρόμιο έχει κλείσει.

Τα βίαια επεισόδια επεκτάθηκαν χθες βράδυ σε πολλές κοινότητες του Ισραήλ με κατά πλειονότητα αραβικό πληθυσμό. Πρόκειται για Άραβες με ισραηλινή ιθαγένεια.

Η Αστυνομία ανέφερε πως συνέλαβε 21 πρόσωπα έπειτα από βίαια επεισόδια Τζισρ Α Ζάρκα και Ουάντι Άρα (βόρεια).

Κάιρο: Άκαρπες ως τώρα οι προσπάθειές συζήτησης με το Ισραήλ

Ο ΟΗΕ, με τη βοήθεια του Κατάρ και της Αιγύπτου, προσπαθεί να μεσολαβήσει ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση ανάμεσα στα δύο «ενδιαφερόμενα» μέρη.

Εν μέσω της ανάφλεξης της βίας, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζει ξανά, μετά την πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα, που ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει καμία ανακοίνωση, λόγω των επιφυλάξεων των ΗΠΑ, που δεν θεωρούσαν ότι θα ωφελούσε «σε αυτό το στάδιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Νετανιάχου: «Τόσο γρήγορα ξεχάσατε τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου;»

Στο λιμάνι της Γάζας το πλοίο «Open Arms» με 200 τόνους τροφίμων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr