ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιμπραήμ Καλίν, Ρωσία, Τουρκία,


















































Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
Ανατροπή στο διπλό φονικό στο Αίγιο: Στο μικροσκόπιο «ορφανό» DNA στο όπλο
Πανελλήνιες 2026: Οι τελικές εκτιμήσεις για τις βάσεις σε Πολυτεχνεία, Νομικές, Ιατρικές και Οικονομικές Σχολές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ιμπραήμ Καλίν, επίσημος εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Άγκυρα απευθύνει για μια ακόμη φορά έκκληση στις ΗΠΑ να διεξαγάγουν συνομιλίες για τα ζητήματα που σχετίζονται με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα της κατασκευής των μαχητικών F-35.
«Επαναλαμβάνουμε στις ΗΠΑ την πρόταση να συζητήσουμε τα θέματα των S-400, των F-35 και των κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων-σ.σ ).
»Μπορούμε να λύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω συνομιλιών, εάν είμαστε στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι.
»Περιμένουμε ότι τα λάθη θα διορθωθούν», δήλωσε ο κ. Καλίν στην εφημερίδα Hurriyet.
Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου συνεχίζει την προετοιμασία για τις συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.
«Περιμένουμε από την κυβέρνηση Μπάιντεν συγκεκριμένα βήματα.
»Οι S-400, τα F-35 και οι κυρώσεις CAATSA εμποδίζουν την ανάπτυξη των σχέσεων μας.
»Έχουμε ήδη πει ότι αυτά τα μέτρα εναντίον μας είναι μη νόμιμα και άδικα.
»Οι κυρώσεις για την απόκτηση από μια χώρα του ΝΑΤΟ εξοπλισμών για την δική της προστασία αντιτίθενται στο συμμαχικό πνεύμα», δήλωσε ο Καλίν
Ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία «δεν έχει πεισθεί για τα επιχειρήματα των ΗΠΑ, ότι οι S-400 συνιστούν κίνδυνο για το ΝΑΤΟ», όπως και για το ότι «τα συστήματα αυτά δημιουργούν κινδύνους για τα αεροσκάφη F-35».
«Εάν υπάρξουν αποδεκτοί όροι, μαζί με τους S-400 θα αγοράσουμε και συστήματα Patriot.
»Είμαστε όμως αναγκασμένοι να λάβουμε υπόψη τα εθνικά συμφέροντα.
»Όμως αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές (για συνεργασία)», υπογράμμισε ο Καλίν.























































