ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σολτς: Να παρέμβει ο Πούτιν για να ελευθερωθεί ο Προτάσεβιτς

Σολτς: Να παρέμβει ο Πούτιν για να ελευθερωθεί ο Προτάσεβιτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς αναμένει από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να ασκήσει την επιρροή του για να αφεθεί ελεύθερος ο επικριτής της λευκορωσικής κυβέρνησης Ρόμαν Προτάσεβιτς, ο οποίος συνελήφθη μετά τον εξαναγκασμό σε προσγείωση στο Μινσκ του αεροπλάνου της Ryanair στο οποίο επέβαινε από τις αρχές της Λευκορωσίας.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη την επιρροή του στον δικτάτορα της Λευκορωσίας για να επιτευχθεί η άμεση απελευθέρωση του Ρόμαν Προτάσεβιτς και της συντρόφου του Σοφία Σαπέγκα.

»Το καθεστώς του Μινσκ πρέπει να απομονωθεί διεθνώς», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή, η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke.

«Η προσδοκία μου από το Κρεμλίνο κατά την συνάντηση με τον Λευκορώσο δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο είναι σαφής:

»Η Μόσχα δεν πρέπει να αγνοήσει αυτήν την τερατώδη πράξη αεροπορικής πειρατείας.

»Ο Λουκασένκο παραβίασε το διεθνές δίκαιο με την αναγκαστική προσγείωση», τόνισε ο αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πούτιν: Έτοιμη για ειρηνευτικές συνομιλίες η Ρωσία, αλλά υπό τους όρους της – «Η Δύση προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον μας»

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιάννης Αμανατίδης σε ηλικία 77 ετών

Ο Οικ. Πατριάρχης δέχθηκε τους ηγέτες των Ελλήνων δημοσιογράφων – Τι είπε στους εκπροσώπους του Τύπου

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr