Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Economist: Οι κατηγορίες Πεκέρ ταρακούνησαν το διεφθαρμένο σύστημα του Ερντογάν

Economist: Οι κατηγορίες Πεκέρ ταρακούνησαν το διεφθαρμένο σύστημα του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Economist, Σεντάτ Πεκέρ, Τουρκία,

Ο Σεντάτ Πεκέρ, o άνθρωπος που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός από τα μεγαλύτερα τουρκικά σκάνδαλα εδώ και χρόνια, έχει γίνει απροσδόκητος σταρ του YouTube, γράφει το βρετανικό περιοδικό The Economist.

Εκατομμύρια Τούρκοι είναι κολλημένοι στην οθόνη παρακολουθώντας τον καταδικασμένο μαφιόζο Πεκέρ, καθώς ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με την τουρκική κυβέρνηση.

Οι κατηγορίες που εξαπολύει -μεταξύ άλλων κατά του τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δεν είναι αποδεδειγμένες αλλά εκρηκτικές.

Σε μια σειρά βίντεο ο Πεκέρ έχει κατηγορήσει τον γιο του πρώην πρωθυπουργού για εμπόριο ναρκωτικών και έναν βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος για εμπλοκή στον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας.

Ισχυρίζεται ότι ένας άλλος πολιτικός έφαγε ξύλο επειδή προσέβαλε τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση σε μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας.

Ισχυρίζεται επίσης ότι του προτάθηκε αστυνομική προστασία από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σοίλού.

Έχει κάνει εφτά βίντεο με μεγάλη απήχηση και αναμένονται νέα. Η αντιπολίτευση και κάποια μέλη του AKP ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας.

O Σοϊλού αρνείται τις κατηγορίες, ζητά να κατηγορηθεί και να συλληφθεί ο Πεκέρ για συκοφαντική δυσφήμιση, έχει αποκαλέσει τις κατηγορίες μέρος «μιας διεθνούς επιχείρησης» και έχει κατηγορήσει την Αρμενία και τα ΗΑΕ για απόπειρα ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης.

O Πεκέρ θεωρείται ότι μένει στα ΗΑΕ.

Το σκάνδαλο αναβιώνει μνήμες της δεκαετίας του 1990, όταν το κράτος συνεργαζόταν τακτικά με εγκληματικές ομάδες για να κυνηγήσει τους αντιπάλους του, από δημοσιογράφους ως κούρδους ηγέτες.

Κάποιοι από τους δυσάρεστους χαρακτήρες εκείνης της εποχής βγαίνουν ξανά στην επιφάνεια, εν μέρει λόγω αμνηστίας που δόθηκε πέρυσι.

Ως τώρα ο Πεκέρ απολάμβανε την εύνοια της κυβέρνησης.

Ο μαφιόζος είχε συναντηθεί με τον Ερντογάν τουλάχιστον μία φορά, είχε οργανώσει συγκεντρώσεις υποστήριξής του και είχε βραβευτεί ως ο «πιο φιλάνθρωπος επιχειρηματίας» της Τουρκίας.

Ισχυρίζεται ότι έχασε την εύνοια της κυβέρνησης όταν ο γαμπρός του Eρντογάν στράφηκε εναντίον του.

Τα βίντεο φέρνουν σε δύσκολη θέση και τα τουρκικά ΜΜΕ και τη δικαστική εξουσία, που πλέον δεν τολμούν να ερευνήσουν τη διαφθορά σε υψηλό επίπεδο ή να ανακρίνουν υψηλόβαθμους αξιωματούχους, πόσο μάλλον μέλη της οικογένειας του Ερντογάν.

Ένας δημοσιογράφος για το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων που έκανε μια αιχμηρή ερώτηση σε υπουργό για τους ισχυρισμούς του Πεκέρ έχασε την επομένη τη δουλειά του.

Το μεγαλύτερο ως τώρα σκάνδαλο της εποχής Ερντογάν ήταν έργο γραφειοκρατών πιστών σε μια θρησκευτική ομάδα που ξέθαψαν στοιχεία για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος από υπουργούς.

Στις μέρες μας το έργο του ελέγχου των ισχυρών φαίνεται να πέφτει στους ώμους ενός μαφιόζου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr