Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαίος Επίτροπος: Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητη την κρατική πειρατεία

Ευρωπαίος Επίτροπος: Δεν θα αφήσουμε ατιμώρητη την κρατική πειρατεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Κρατική αεροπειρατεία» χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν την εκτροπή μιας πτήσης της εταιρείας Ryanair, την περασμένη εβδομάδα, στη Λευκορωσία, αφού συναντήθηκε με ορισμένους επιβάτες της, στη Λιθουανία.

«Είναι ένα απαράδεκτο συμβάν. Υπήρξε μια εκτροπή, όχι μόνο ενός αεροπλάνου της ΕΕ με Ευρωπαίους επιβάτες αλλά επίσης μια εκτροπή των ευρωπαϊκών αξιών και αυτό δεν θα το ανεχθούμε», τόνισε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς.

Η πτήση της 23ης Μαΐου από την Αθήνα για το Βίλνιους υποχρεώθηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ, όπου συνελήφθησαν ο αντιφρονών Λευκορώσος δημοσιογράφος Ρόμαν Προτάσεβιτς και η σύντροφός του, η Ρωσίδα Σοφία Σαπέγκα. Η υπόθεση προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.

Η Ευρώπη «δέχτηκε επίθεση από αυτήν την κρατική πειρατεία.

»Δεν θα την αφήσουμε ατιμώρητη», επέμεινε ο Μπρετόν, προσθέτοντας ότι η ΕΕ μελετά τις επιπρόσθετες οικονομικές κυρώσεις που θα μπορούσε να επιβάλει στη Λευκορωσία.

Νωρίτερα, επισκεπτόμενη την Εσθονία, η Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η ηγέτιδα της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, συζήτησε αυτές τις κυρώσεις με την Εσθονή πρόεδρο Κέρστι Κάλιουλαϊντ.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο «οδήγησε τη Λευκορωσία στον δρόμο της αυτοκαταστροφής από τον πόθο του για εξουσία και προσωπική δόξα», σχολίασε η πρόεδρος της Εσθονίας.

«Το καθεστώς του συνιστά πλέον απειλή για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια», πρόσθεσε.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι κυρίες Τιχανόφσκαγια και Κάλιουλαϊντ ήταν και οι δύο ντυμένες στα λευκά, με φόντο λευκά και κόκκινα λουλούδια, τα χρώματα δηλαδή της παλιάς σημαίας της Λευκορωσίας, την οποία σήμερα χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Ο «θρίαμβος» του Eurogroup

Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει δεύτερο πρόγραμμα δανείων SAFE για αμυντικά έργα, σύμφωνα με πηγές

Έλενα Κουντουρά: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση στα κρίσιμα ζητήματα ενίσχυσης της ασφάλειας των αερομεταφορών, μετά και τη νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Politico: Ιταλία και Βέλγιο μπλοκάρουν το σχέδιο της ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr