Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Το CDU κερδίζει τις εκλογές στην Σαξονία-Άνχαλτ – Δεύτερο το ακροδεξιό AfD

Γερμανία: Το CDU κερδίζει τις εκλογές στην Σαξονία-Άνχαλτ – Δεύτερο το ακροδεξιό AfD
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρώτη δύναμη με μεγάλη διαφορά αναδεικνύεται το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) στις κρατιδιακές εκλογές την Κυριακή 6/6 στην Σαξονία-Άνχαλτ, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που μετέδωσε το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Το CDU αυξάνει κατά 5,7 μονάδες τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2016 και εξασφαλίζει το 35,5% των ψήφων, αφήνοντας πολύ πίσω την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD), η οποία περιορίζεται στο 23,1% (-1,2).

Η Αριστερά είναι τρίτη στην κατάταξη με 10,9% και απώλειες 5,4 μονάδων, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) μένει τέταρτο με 8,1% (-2,5).

Ακολουθούν το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) με 6,7% (+1,8) και οι Πράσινοι με 6,0% (+0,8), οι οποίοι δεν επιβεβαιώνουν τα προγνωστικά που τους ήθελαν να διπλασιάζουν τις δυνάμεις τους.

Οι εκλογές στο πρώην ανατολικογερμανικό κρατίδιο των 2,2 εκατομμυρίων κατοίκων εξελίχθηκαν σε ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο, καθώς οι δημοσκοπήσεις έφερναν την ΑfD ακόμη και πρώτη στην κατάταξη.

Εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιώνονταν, μπορεί η ακροδεξιά να μην σχημάτιζε κυβέρνηση, αφού όλα τα υπόλοιπα κόμματα είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας, αλλά ο συμβολισμός της κατάκτησης του πρώτου ομόσπονδου κρατιδίου και μάλιστα τέσσερις μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές θα ήταν εξαιρετικά σοβαρός, ενώ θα μπορούσε να συνεπάγεται και συνέπειες στο εσωτερικό του CDU.

Πρόθυμο να συζητήσει ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας δήλωσε ήδη το FDP, με τον αρχηγό του Κρίστιαν Λίντνερ να επισημαίνει ότι περιμένει πρόσκληση από την τοπική οργάνωση του CDU.

«Το αποτέλεσμα στην Σαξονία – Άνχαλτ θα μπορούσε να αποτελέσει ισχυρό μήνυμα και για τις ομοσπονδιακές εκλογές», δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr