Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπορέλ: Απεχθής πράξη η σύλληψη Προτάσεβιτς και της φίλης του Σοφία Σαπέγκα

Μπορέλ: Απεχθής πράξη η σύλληψη Προτάσεβιτς και της φίλης του Σοφία Σαπέγκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Απεχθή πράξη» χαρακτήρισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Xοσέπ Μπορέλ τη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρόμαν Προτάσεβιτς και της φίλης του Σοφία Σαπέγκα μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Τα πρόσφατα γεγονότα σχετίζονται με την πειρατεία ενός αεροπλάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πετούσε μεταξύ δύο πρωτευουσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο αναγκάζεται να προσγειωθεί στο Μινσκ, με την παρέμβαση μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο είναι μια πράξη που υπερέβη πολλές κόκκινες γραμμές» τόνισε ο Χοσέπ Μπορέλ και προσέθεσε ότι αυτό «όχι μόνο έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια περισσότερων από 100 επιβατών, αλλά αμφισβήτησε επίσης τους διεθνείς κανόνες σχετικά με τις αεροπορικές μεταφορές».

Παράλληλα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ σημείωσε ότι «η σύλληψη ενός νεαρού δημοσιογράφου της Λευκορωσίας (Ρόμαν Προτάσεβιτς) καθώς και της συντρόφου του (Σοφία Σαπέγκα) είναι απεχθής πράξη».

«Οι αναγκαστικές ομολογίες τους στην κρατική τηλεόραση είναι ένα άλλο παράδειγμα των κατάφωρων παραβιάσεων των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το καθεστώς του Λουκασένκο», επισήμανε ο κ. Μπορέλ.

«Οι λίστες ατόμων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται στο περιστατικό της Ryanair, βρίσκονται σε καλό δρόμο για έγκριση και θα υιοθετηθούν με γραπτή διαδικασία τις επόμενες ημέρες», προσέθεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε η δημοσιογράφος Όλγα Κολιάτσου σε ηλικία 64 ετών

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πέθανε η δημοσιογράφος Μαρία Νεοφωτίστου-Ζήκα σε ηλικία 93 ετών

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr