Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μεγάλο ισλαμιστικό φαγοπότι – 26 δισ. ο πλούτος του Γιλντιρίμ

Το μεγάλο ισλαμιστικό φαγοπότι – 26 δισ. ο πλούτος του Γιλντιρίμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπιναλί Γιλντιρίμ, Τουρκία,

Η μεγάλη λεηλασία του τουρκικού κράτους. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο ισλαμιστής κουρδικής καταγωγής τελευταίος πρωθυπουργός της Τουρκίας, πρωτοπαλίκαρο του Ερντογάν, πρόσφατα αναφέρθηκε ότι έχει «κρυφή περιουσία» 150 εκατ. ευρώ, ωστόσο, ο κεμαλικός (CHP) πολιτικός Χουσνού Μποζκούρτ έγραψε στο Twitter ότι ο Γιλντιρίμ έχει κρυφό πλούτο που φτάνει τα 26 δισ. δολάρια, επικαλούμενος ολλανδικό δημοσίευμα, όπως μετέδωσε η «Τζουμχουριέτ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα περιουσιακά του Γιλντιρίμ απασχολούν την τουρκική κοινή γνώμη.

20 χρόνια σκάνδαλα και επιχειρήσεις

Τον Μάρτιο του 2014, ο αναπληρωτής ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Σεζγκίν Τανρικουλού, υποστήριξε ότι ο γιος του Γιλντιρίμ είχε 30 πλοία, ενώ τόσο ο Γιλντιρίμ όσο κι ο γιος του φέρονταν ως ιδιοκτήτες πολλών ναυτιλιακών εταιρειών σε όλο τον κόσμο, μερικές από τις οποίες ανήκαν επίσης σε επιχειρηματίες που είχαν κατηγορηθεί για διαφθορά μαζί με τον Γιλντίριμ κατά τη διάρκεια του σκανδάλου διαφθοράς του 2013.

Οι κατηγορίες σχετικά με τον γιο του Γιλντιρίμ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2003, όταν φέρεται ότι έλαβε δάνειο από μια ναυτιλιακή εταιρεία με την ονομασία Santour, η οποία είχε εκμισθωθεί από τον Γιλντιρίμ, τότε υπουργό Μεταφορών. Υποστηρίχθηκε περαιτέρω ότι η εταιρεία χρηματοδοτήθηκε από το κράτος, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιωτική εταιρεία.

Ο Γιλντιρίμ έχει αναγνωριστεί από πολλούς ερευνητές δημοσιογράφους ως ιδιοκτήτης 17 εταιρειών, 28 πλοίων και 2 γιωτ, αν και ο ακριβής αριθμός των πλοίων που είναι νηολογημένα με το όνομά του παραμένει άγνωστος.

Ο γιος και η κόρη του Γιλντιρίμ δημιούργησαν τη ναυτιλιακή τους εταιρεία το 2002, αγοράζοντας το πρώτο τους πλοίο το 2003 έναντι 445.000 δολαρίων.

Στις 12 Απριλίου 2016, ο γιος του Γιλντιρίμ φωτογραφήθηκε από δημοσιογράφο της εφημερίδας Sözcü ενώ έπαιζε ρουλέτα στο καζίνο Marina Bay Sands στη Σιγκαπούρη.

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο, προκαλώντας κριτική λόγω δημόσιων αναφορών του Γιλντιρίμ σχετικά με τη θρησκευτική ηθική και το Ισλάμ, που έρχονταν σε σύγκρουση με τα τυχερά παιχνίδια του γιου του.

Υποστηρίχθηκε ότι οι φωτογραφίες διέρρευσαν από τον τότε πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου σε μια προσπάθεια να εξουδετερώσει πολιτικά τον Γιλντίρμ από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος.

Ο γιος του Γιλντιρίμ κατηγορήθηκε πρόσφατα από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο, Σεντάτ Πεκέρ, ως μεγαλύτερος διακινητής ναρκωτικών από τη λατινική Αμερική στην Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr