Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λευκορωσία: 14 χρόνια φυλακή στον πρώην υποψήφιο για την προεδρία

Λευκορωσία: 14 χρόνια φυλακή στον πρώην υποψήφιο για την προεδρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαφθορά, Λευκορωσία,

Δικαστήριο στη Λευκορωσία καταδίκασε τον πρώην υποψήφιο για την προεδρία Βίκτορ Μπαμπαρίκα σε κάθειρξη 14 ετών με κατηγορίες για διαφθορά, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης και ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η ομάδα των συνηγόρων του Μπαμπαρίκα δήλωσε πριν από την απόφαση πως οι κατηγορίες εναντίον του πελάτη της ήταν κατασκευασμένες για να ματαιωθούν οι πολιτικές φιλοδοξίες του.

«Ο Βίκτορ Μπαμπαρίκα καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 14 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας», ανέφεραν οι υποστηρικτές του στο λογαριασμό του 57χρονου αντιπολιτευόμενου στο Twitter.

Ο Μπαμπαρίκα, ο πρώην επικεφαλής της τράπεζας Belgazprombank, είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο ενώ προσπαθούσε να υποβάλει την υποψηφιότητά του ως αντιπάλου του βετεράνου ηγέτη Αλεξάντρ Λουκασένκο στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες επικριτές του Λουκασένκο και παρατηρητές καταγγέλλουν πως έγινε μαζική νοθεία.

Εισαγγελείς είχαν ζητήσει ο Μπαμπαρίκα, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι αθώος, να καταδικασθεί σε κάθειρξη 15 ετών για τα φερόμενα αδικήματά του.

Αφού απαγορεύτηκε η συμμετοχή του Μπαμπαρίκα στις εκλογές και τέθηκε υπό κράτηση, η Μαρία Κολεσνίκοβα, μία από τους συμμάχους του, ένωσε τις δυνάμεις της με δύο άλλες γυναίκες –την Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια και την Βερόνικα Τσεπκάλο– για να ηγηθούν της προεκλογικής εκστρατείας της αντιπολίτευσης.

Η Κολεσνίκοβα είναι πλέον φυλακισμένη στη Λευκορωσία, η Τσεπκάλο έχει διαφύγει στο εξωτερικό και η Τιχανόφσκαγια, η οποία ήταν υποψήφια εναντίον του Λουκασένκο και είναι έκτοτε η κύρια προσωπικότητα της αντιπολίτευσης που παραμένει ελεύθερη, προσπαθεί να υπονομεύσει τον Λουκασένκο από τη γειτονική Λιθουανία.

Οι λευκορωσικές Αρχές κατέστειλαν τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης που ξέσπασαν μετά την ψηφοφορία, με αποτέλεσμα να επιβληθούν κυρώσεις από τη Δύση σε βάρος του Μινσκ.

Ο Λουκασένκο βρίσκεται στην εξουσία από το 1994 και αρνείται πως έγινε εκλογική νοθεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν

Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού

Ο Λουκασένκο θα είναι ξανά υποψήφιος πρόεδρος της Λευκορωσίας στις εκλογές του 2025

Η Λευκορωσία ετοιμάζει νομοσχέδιο κατά της «προπαγάνδας που προωθεί τους ΛΟΑΤΚΙ+»

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr