ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Πληθώρα διασήμων στα νέα έγγραφα για την υπόθεση Επστάιν - Αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την ελίτ
Ποιος είναι ο Βάαλ; Τα νέα έγγραφα για τον Έπσταϊν προκαλούν σοκ εν μέσω ισχυρισμών για «θυσίες»· «Πολύ βαθιά και
Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου
56χρονη δασκάλα γιόγκα έβαζε γκαζάκια σε συγγενείς και γνωστούς της - Την έκλεισαν σε ψυχιατρείο
Ο Ν. Δένδιας στο Πεντάγωνο με τον Πιτ Χέγκσεθ - Ο Αμερικανός υπουργός Πολέμου έρχεται στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Από σήμερα και μέχρι τις αρχές Απριλίου, έξι αφίσες με στίχους από επτά ποιήματα θα «κυκλοφορούν» μέσα στο λονδρέζικο μετρό.
Ανάμεσά τους και οι στίχοι της Σαπφούς που θα θα ακουστούν και απόψε στο μουσείο Keats House, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της εκδήλωσης «Greek Poems on the Underground»: «Ερος δ’ ετίναξέ μοι φρένας, ως άνεμος κατ’ όρος δρύσιν εμπτέτων Κύπριδος ούτος ο χώρος, επεί φίλον έπλετο τήνα αιέν απ’ ηπείρου λαμπρόν ορήν πέλαγος, όφρα φίλον ναύτησι τελή πλόον αμφί δε πόντος δειμαίνει, λιπαρόν δερκόμενος ξόανον».
Εκατοντάδες συρμοί θα «στολιστούν» με ελληνικούς στίχους και εκατομμύρια επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να τους διαβάσουν στα αγγλικά.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για την ελληνική Προεδρία, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ελλάδος στο Λονδίνο και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.
Στην εκδήλωση θα ακουστούν, επίσης, το ποίημα του John Keats αφιερωμένο στον Όμηρο, αλλά και η σύνθεση που ο αγαπημένος του φίλος λόρδος Βύρωνας αφιέρωσε στα νησιά της Ελλάδος, καθώς και στίχοι του Νίκου Γκάτσου, του Κώστα Καβάφη και της λυρικής ποιήτριας Ανύτης (3ος αιώνας πΧ).























































