Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκικός όχλος εξαπέλυσε πογκρόμ κατά Σύρων προσφύγων στην Άγκυρα (βίντεο)

Τουρκικός όχλος εξαπέλυσε πογκρόμ κατά Σύρων προσφύγων στην Άγκυρα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν 76 άτομα σε σχέση με τις μαζικές επιθέσεις (πογκρόμ) της Τετάρτης που σημειώθηκαν σε γειτονιά της Άγκυρας που φιλοξενεί μεγάλο πληθυσμό Σύρων προσφύγων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας της Άγκυρας την Πέμπτη, 38 από τους συλληφθέντες έχουν καταδίκες για λεηλασίες, σωματικές βλάβες, ληστείες και πολλά αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Άλλοι συνελήφθησαν με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που υποκίνησαν το πογκρόμ κατά των Σύρων προσφύγων.

Η Αστυνομία κάλεσε τους πολίτες «να μην δίνουν σημασία στις προβοκατόρικες ειδήσεις και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βοηθήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας».

Την Τετάρτη τουρκικός όχλος επιτέθηκε σε σπίτια και επιχειρήσεις Σύρων σε μια εργατική γειτονιά του δήμου Αλτιντάγκ (Altındağ) της Άγκυρας, όπου δύο ημέρες νωρίτερα δύο νεαροί Τούρκοι τραυματίστηκαν σε συμπλοκή μεταξύ Τούρκων και Σύρων.

Ένας από τους νέους, ο 18χρονος Εμιρχάν Γιαλτζίν (Emirhan Yalçın), εξέπνευσε στο νοσοκομείο και δύο Σύροι υπήκοοι συνελήφθησαν με την κατηγορία φόνου πρώτου βαθμού.

Το βράδυ της Τετάρτης οι τουρκικές αστυνομικές δυνάμεις φάνηκαν αναποτελεσματικές και απρόθυμες να σταματήσουν τους εκατοντάδες οργισμένους Τούρκους που βγήκαν στους δρόμους για να εκδικηθούν τους Σύρους.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν Τούρκους αστυνομικούς να «κατευθύνουν» τους τραμπούκους στη διάπραξη του πογκρόμ.

Η κυβερνητική πολιτική για τους πρόσφυγες είναι «λανθασμένη» και «θα έχει βαρύ τίμημα», δήλωσε την Πέμπτη ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην επαρχία Βαν στα ανατολικά σύνορα, μια διαδρομή που προτιμούν οι Αφγανοί πρόσφυγες ερχόμενοι από το Ιράν με την ελπίδα μέσω Τουρκίας να φτάσουν στην Ευρώπη.

«Θα στείλω τους αδελφούς μας από τη Συρία πίσω στις πατρίδες τους χωρίς να παραβιάσω τα δικαιώματά τους», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου στους δημοσιογράφους.

Ο κεντροαριστερός ηγέτης είπε επίσης ότι Αφγανοί που έρχονται στην Τουρκία «πρέπει να σταλούν πίσω με δημοκρατικά μέσα».

Ο Κιλιτσντάρογλου μίλησε επίσης κατά της περαιτέρω εμπλοκής της Τουρκίας στη σύγκρουση στο Αφγανιστάν και είπε ότι Αφγανοί έρχονται στην Τουρκία για να ζήσουν, «ενώ στέλνουμε λαμπρούς νέους στην Καμπούλ για να πολεμήσουν».

Η τουρκική κοινωνία σε πρόσφατη δημοσκόπηση εξέφρασε συναισθήματα κατά των προσφύγων και των μεταναστών, καθώς και λιγότερο ενθουσιασμό για την αποστολή στρατευμάτων στο εξωτερικό.

Το 66,5% τάσσεται υπέρ του πλήρους κλεισίματος των συνόρων της Τουρκίας για τους μετανάστες, ενώ το 61,1% θέλει η Τουρκία να αποσύρει τα υπάρχοντα στρατεύματά της από το Αφγανιστάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr