Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ινδία έβαλε λουκέτο στην πρεσβεία της στην Καμπούλ

Η Ινδία έβαλε λουκέτο στην πρεσβεία της στην Καμπούλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα μέλη του προσωπικού της πρεσβείας της Ινδίας στην Καμπούλ, συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή, θα φύγουν από τη χώρα, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Νέο Δελχί.

«Με δεδομένες τις επικρατούσες συνθήκες, αποφασίστηκε ο πρεσβευτής μας στην Καμπούλ και το ινδικό διπλωματικό προσωπικό να επιστρέψουν στην Ινδία αμέσως», ανέφερε ο εκπρόσωπος, ο Αρίνταμ Μπάγτσι, μέσω Twitter.

Στρατιωτικά αεροσκάφη ξανάρχισαν την Τρίτη να απογειώνονται, μεταφέροντας κυρίως διπλωμάτες και ξένους πολίτες, από το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χθες ο αμερικανικός στρατός ανέστειλε για ώρες τις πτήσεις, λόγω του χάους που επικρατούσε καθώς χιλιάδες Αφγανοί πολίτες που αναζητούσαν απεγνωσμένα τρόπο να φύγουν μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας από τους Ταλιμπάν εισέβαλαν στον διάδρομο.

Μετά από μια τεταμένη ημέρα 140 Ινδοί, συμπεριλαμβανομένων περίπου 120 υπαλλήλων της ινδικής πρεσβείας και προσωπικού της Συνοριακής Αστυνομίας Ινδίας-Θιβέτ, 16 πολίτες και προσωπικό τεσσάρων μέσων ενημέρωσης επέστρεψαν στο Δελχί με ειδική στρατιωτική πτήση την Τρίτη.

Ωστόσο, η ινδική κυβέρνηση υποστήριξε ότι δεν «εγκατέλειψε« τους Αφγανούς και ξεκίνησε μια νέα κατηγορία ηλεκτρονικής θεώρησης ειδικά για Αφγανούς υπηκόους που επιθυμούν να καταφύγουν στην Ινδία.

«Ήμασταν μια πολύ μεγάλη αποστολή 192 υπαλλήλων, οι οποίοι εκκενώθηκαν από το Αφγανιστάν μέσα σε διάστημα τριών ημερών με πολύ τακτοποιημένο τρόπο σε δύο φάσεις», δήλωσε ο Πρέσβης της Ινδίας στο Αφγανιστάν, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ινδική Πολεμική Αεροπορία για την προσπάθεια εκκένωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr