Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόνι Μπλερ: Περιττή εκκένωση του Αφγανιστάν «υπακούοντας σε ένα βλακώδες σύνθημα για τον τερματισμό των “αιώνιων πολέμων”»

Τόνι Μπλερ: Περιττή εκκένωση του Αφγανιστάν «υπακούοντας σε ένα βλακώδες σύνθημα για τον τερματισμό των “αιώνιων πολέμων”»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, και ο πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ έβαλλε κατά του Τζο Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν ως «τραγική, επικίνδυνη και περιττή» στην πρώτη του δήλωση μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.

Μην κρύβοντας τη δυσαρέσκειά του, είπε ότι η απόφαση ελήφθη «υπακούοντας σε ένα βλακώδες σύνθημα για τον τερματισμό των “αιώνιων πολέμων”».

Ο Βρετανός πολιτικός σχολίασε ακόμα δηκτικά ότι η έξοδος των συμμαχικών στρατευμάτων (από το Αφγανιστάν) θα έκανε τις τζιχαντιστικές ομάδες να «επευφημούν».

Ο Μπλερ είπε επίσης ότι η Βρετανία έχει ηθική υποχρέωση να παραμείνει στο Αφγανιστάν έως ότου «εκκενωθούν όλοι όσοι χρειάζεται».

Ο πρώην ηγέτης των Εργατικών έγραψε στον ιστότοπό του:

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε εκκένωση και να δώσουμε καταφύγιο σε όλους αυτούς για τους οποίους έχουμε ευθύνη – εκείνους τους Αφγανούς που μας βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα μας και έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν ότι θα είμαστε δίπλα τους»

Πρόσθεσε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει «με γκρίνια, αλλά από βαθύ αίσθημα ανθρωπιάς και ευθύνης».

Ο Μπλερ ήταν πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου όταν εισέβαλε στo Aφγανιστάν μαζί με τις ΗΠΑ το 2001, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Επτά Αφγανοί έχασαν τη ζωή τους στο χάος που επικρατεί κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί προσπαθώντας να φύγουν από το Αφγανιστάν μετά την ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Άμυνας την Κυριακή. Eίναι ο τελευταίος απολογισμός της αιματοχυσίας γύρω από το αεροδρόμιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr