Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τανκ που πάτησε πολίτες στο τουρκικό πραξικόπημα το οδηγούσαν μισθοφόροι του Ερντογάν

Το τανκ που πάτησε πολίτες στο τουρκικό πραξικόπημα το οδηγούσαν μισθοφόροι του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής Μάικλ Ρούμπιν, που είχε υποστηρίξει από το 2016 ότι η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ήταν «από μέσα» δουλειά, δηλαδή προβοκατόρικη επιχείρηση του τουρκικού καθεστώτος, με ανάρτησή του στο Twitter γράφει ότι επιβεβαιώθηκε και μάλιστα από ισλαμιστή μισθοφόρο της τουρκικής εταιρείας «εργολάβων ασφάλειας» SADAT.

«Το 2016, (…), υποστήριξα ότι το πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν από μέσα δουλειά και οι SADAT ιδιωτικοί εργολάβοι ασφαλείας (που βρίσκονται) κοντά στον Ερντογάν είχαν εμπλακεί.

»Τώρα ένα μέλος της SADAT επιβεβαιώνει τη συμμετοχή τους», γράφει και παραθέτει tweet του Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλχαμίτ Μπιλίτσι, τελευταίου αρχισυντάκτη της «Ζαμάν», ο οποίος παραθέτει βίντεο του μέλους της SADAT, Οσμάν Γιορέρ, ο οποίος «μίλησε για όσα έκανε το βράδυ της 15ης Ιουλίου και ζήτησε συγχώρεση».

Σε σχετικό νήμα στο Twitter ο Μπιλίτσι γράφει:

«Τρομερές εξομολογήσεις. Δεν πρέπει να γίνουν αμέσως αποδεκτές ως αληθινές, αυτό το άτομο και οι ισχυρισμοί του πρέπει να διερευνηθούν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία για το ρόλο των δομών τύπου SADAT στις 15 Ιουλίου.

»Ακόμη και η δολοφονία του Έρολ Όλτσοκ (Erol Olçok), ο οποίος είναι πολύ κοντά στον Ερντογάν, δεν μπορούσε να αποσαφηνιστεί και αν τα στοιχεία εκείνης της νύχτας συσκοτίστηκαν, πρέπει να υπάρχει λόγος;!».

«Ένας από τους σοβαρούς ισχυρισμούς του Οσμάν Γιουρέλ, ο οποίος είπε ότι ήταν SADATιστής, ήταν ότι αν και χρησιμοποίησαν το τανκ που συνέτριψε τους πολίτες, δεν τιμωρήθηκαν, αλλά ο λοχαγός Φερντί Ανάζ (Ferdi Anaz), ο οποίος διορίστηκε στη συγκεκριμένη μονάδα στις 11 Ιουλίου, ήταν που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη παρόλο που δεν χρησιμοποίησε το τανκ, μόνο και μόνο επειδή το έκλεψαν».

«Πράγματι», συνεχίζει, υπάρχει μια υπόθεση στην Άγκυρα όπου 63 άτομα από το τάγμα τεθωρακισμένων της Διοίκησης Ταξιαρχίας Πεζικού Mamak 28th δικάζονται και στον λοχαγό επιβλήθηκαν τρεις φορές ισόβια για τους φόνους που διέπραξαν οι Σαντατιστές με το τανκ που δεν χρησιμοποίησε ποτέ».

Το βίντεο με τη συνέντευξη – εξομολόγηση:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr