Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν δεν απέκλεισε νέα αγορά S-400 από τη Ρωσία

Ο Ερντογάν δεν απέκλεισε νέα αγορά S-400 από τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν απέκλεισε νέα αγορά συστοιχιών S-400 από τη Ρωσία, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από την επίσκεψή του σε Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο.

Για τις δηλώσεις που έχουν γίνει από Ρώσους επισήμους περί απόκτησης και δεύτερου πακέτου S–400 κλπ, είπε:

«Εμείς δεν έχουμε αμφιβολίες. Εμείς με τη Ρωσία έχουμε συνεργασίες και για τα S-400 και στην αμυντική βιομηχανία έχουμε κάνει πολλά βήματα…

»Να σας πω και κάτι ακόμα εναλλακτικά. Πχ έχουμε χρησιμοποιήσει τα ρωσικά Ilyushin στις τελευταίες πυρκαγιές και συζητήσαμε, στην τελευταία μας επικοινωνία, και αυτό το θέμα.

»Και όλα αυτά τα θέματα, θα τα συζητήσουμε όταν επισκεφτώ την Ρωσία».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει κάποια διαδικασία σε εξέλιξη σχετικά με τη βελτίωση των σχέσεων με το Ισραήλ, ο Ερντογάν δήλωσε διαθέσιμος για μία συνάντηση με τους Ισραηλινούς στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αγορά S-400 από την Τουρκία δημιούργησε έντονη τριβή με τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους συμμάχους της στο NATO.

Η Ουάσιγκτον, συγκεκριμένα, επέβαλε κυρώσεις στην Άγκυρα και έχει απειλήσει ότι θα επιβάλει και νέες, εάν η τελευταία αγοράσει νέες παρτίδες του ρωσικού συστήματος αεράμυνας από τη Μόσχα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν δεν είχαν καταφέρει να βρουν λύση κατά τη συνάντησή τους στα μέσα Ιουνίου σχετικά με την αγορά των ρωσικών S-400.

Μόλις πριν λίγες ημέρες Τούρκος αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, διέψευσε τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλεξάντερ Μιχέβ, επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας εξαγωγών όπλων Rosoboronexport, ότι Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται κοντά σε υπογραφή συμφωνίας για νέα παρτίδα του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-400 στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αξιωματούχο οι δηλώσεις από ρωσικής πλευράς εντάσσονται στο πλαίσιο στρατηγικής της Μόσχας να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Άγκυρα στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ.

«Οι Ρώσοι προσπαθούν να δηλητηριάσουν τη σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες» φέρεται να δήλωσε.

Τώρα ο Ερντογάν τα ανατρέπει όλα. Αναξιόπιστος ανατολίτης σε διαρκές παζάρι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr