Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακτιβίστριες διαδήλωσαν στην Καμπούλ: «Δεν είμαστε οι γυναίκες των χρόνων του ’90» – Κάποιες ξυλοκοπήθηκαν

Ακτιβίστριες διαδήλωσαν στην Καμπούλ: «Δεν είμαστε οι γυναίκες των χρόνων του ’90» – Κάποιες ξυλοκοπήθηκαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο στην Καμπούλ στη διάρκεια διαδήλωσης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Βίντεο από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εικονίζουν σκηνές χάους κατά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε, σύμφωνα με δημοσιογράφους, οι οποίοι δημοσιοποίησαν φωτογραφίες μιας γυναίκας από το κεφάλι της οποίας τρέχει αίμα.

Αφγανές πραγματοποιούν τις δύο τελευταίες ημέρες διαδηλώσεις στην ελεγχόμενη από τους Ταλιμπάν Καμπούλ, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα των γυναικών και ζητώντας ισότητα, δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Το Σάββατο οι ακτιβίστριες πραγματοποίησαν διαδήλωση κοντά στο αφγανικό προεδρικό μέγαρο και κρατούσαν πανό που έγραφαν «Δεν είμαστε οι γυναίκες των χρόνων του ’90».

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν περισσότερες από δώδεκα γυναίκες να αντιμετωπίζονται από ένοπλες δυνάμεις ασφαλείας των Ταλιμπάν.

Γυναίκες φαίνονται να βήχουν, πράγμα που δείχνει ότι έγινε χρήση δακρυγόνων. Άλλες καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν.

«Φαίνεται ότι οι πολιτικές διαδηλώσεις πολιτών δεν επιτρέπονται πια», έγραψε στο Twitter ο Αφγανός δημοσιογράφος Ζακί Νταριάμπι.

Οι Ταλιμπάν λένε ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών με βάση τη δική τους ερμηνεία της ισλαμικής διδασκαλίας.

Ένας ανώτερος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο Σιρ Μοχάμαντ Αμπάς Στανεζκάι, δήλωσε την Τρίτη στο BBC πως δεν πιστεύει ότι γυναίκες θα διοριστούν σε ανώτερες θέσεις στην κυβέρνησή τους.

Ωστόσο υποστήριξε πως θα έχουν κάποιο ρόλο.

Την προηγούμενη φορά που κυβέρνησαν οι Ταλιμπάν, στα χρόνια του 1990, οι γυναίκες έπρεπε να είναι πλήρως καλυμμένες από κορυφής μέχρις ονύχων και δεν επιτρεπόταν να βγαίνουν έξω χωρίς να συνοδεύονται από ένα μέλος της οικογένειάς τους.

Επιπλέον οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να πηγαίνουν σχολείο ούτε να εργάζονται στην κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της Pepsi

Κουρδική Πηγή: Ο Τομ Μπάρακ ζήτησε οι Κούρδοι (SDF) να επιστρέψουν όλα τα αμερικανικά όπλα τους

Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι – «Όχι στην Τουρκία»

«Εχθροί της Ιταλίας»: Η Μελόνι καταδικάζει τις βίαιες διαδηλώσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

Περίπου 180 κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν τον θύλακα μέσω της Ράφα μετά την επαναλειτουργία της διάβασης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr