Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σέντερ: Η ήττα για το CDU θα ανοίξει το δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση

Σέντερ: Η ήττα για το CDU θα ανοίξει το δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Γερμανίας θα πρέπει να τονίσουν τους φόβους ενός αριστερού συνασπισμού για να κερδίσουν ξανά την υποστήριξη που χρειάζονται για να παραμείνουν στην κυβέρνηση μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο Μάρκους Σέντερ, ηγέτης της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή.

Μιλώντας στη Welt am Sonntag, ο κ. Σέντερ προειδοποίησε ότι η ήττα για τους Χριστιανοδημοκράτες θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια αριστερή κυβέρνηση που θα περιλαμβάνει το κόμμα Die Linke (Η Αριστερά), διάδοχο των πρώην κομμουνιστών της Ανατολικής Γερμανίας.

«Πρέπει να καταστήσουμε ακόμη πιο σαφές ότι υπάρχουν μόνο δύο επιλογές:

»Είτε μια διαφάνεια προς τα αριστερά με το κόμμα της Αριστεράς είτε με έναν συνασπισμό “Μίκι Μάους”», αναφερόμενος σε έναν πιθανό συνδυασμό Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και των φιλελεύθερων Ελεύθερων Δημοκρατών, με βάση τα χρώματα των κομμάτων τους.

Και τα δύο σενάρια θα οδηγούσαν σε «ανεργία και χρέος», σύμφωνα με τον Μάρκους Σέντερ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι προηγούνται πλέον με πέντε μονάδες της κεντροδεξιάς στις δημοσκοπήσεις, δεν έχουν αποκλείσει τυπικά μια συμμαχία με το Die Linke, αν και ο αρχηγός του κόμματος Όλαφ Σολτς άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ενστερνιστεί μια τέτοια συμφωνία.

Ο κ. Σέντερ διαπραγματεύθηκε ανεπιτυχώς με τον Άρμιν Λάσετ φέτος για να γίνει υποψήφιος καγκελάριος για το κεντροδεξιό μπλοκ που περιλαμβάνει το CSU και τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, με επικεφαλής από το 2000 την Άνγκελα Μέρκελ.

Με τους συντηρητικούς να βρίσκονται πλέον σταθερά στη δεύτερη θέση πίσω από τους αναγεννημένους Σοσιαλδημοκράτες, πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αλλάξουν τα πράγματα.

«Εάν η Ένωση δεν είναι στην κυβέρνηση, το κόμμα θα αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες στιγμές», προειδοποίησε ο Σέντερ, καθώς η κεντροδεξιά υποχωρεί κατά περίπου 20 % στις εθνικές δημοσκοπήσεις, ένα ιστορικό χαμηλό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr