Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χάικο Μάας στη Λιβύη – Ανοίγει η Γερμανική Πρεσβεία στην Τρίπολη

Ο Χάικο Μάας στη Λιβύη – Ανοίγει η Γερμανική Πρεσβεία στην Τρίπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας έφτασε την Πέμπτη στη Λιβύη για μια σύντομη επίσκεψη σε ένδειξη υποστήριξης για την ειρηνευτική διαδικασία στην χώρα που επιχειρείται μετά από χρόνια πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα, ο Μάας θα παραστεί στην επαναλειτουργία της γερμανικής πρεσβείας στην Τρίπολη, η οποία έκλεισε το 2014 καθώς η Λιβύη βρισκόταν σε εμφύλιο πόλεμο.

«Σήμερα, με την επαναλειτουργία (σ.σ. της πρεσβείας), θέλουμε να δείξουμε ότι η Γερμανία είναι και παραμένει ένας δεσμευμένος εταίρος της Λιβύης.

»Θέλουμε να έχουμε ξανά μια φωνή επί του πεδίου στη λιβυκή πρωτεύουσα», δήλωσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Μια μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ νωρίτερα φέτος βρίσκεται στην εξουσία μέχρι τις εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο, καθώς οι διαφωνίες για το νέο Σύνταγμα της χώρας συνεχίζονται εδώ και μήνες, εξασθενούν όλο και περισσότερο οι ελπίδες ότι οι εκλογές μπορεί να διεξαχθούν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες.

Πέρυσι, η γερμανική κυβέρνηση φιλοξένησε μια διάσκεψη στο Βερολίνο με σκοπό τον τερματισμό των ξένων επεμβάσεων στη Λιβύη και την αποχώρηση των ξένων μισθοφόρων από τη χώρα.

Εντούτοις, χιλιάδες ξένοι μαχητές παραμένουν στη χώρα «χωρίς ευδιάκριτη μείωση των δραστηριοτήτων τους», σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στη χώρα βρίσκονται έως και 18.000 μισθοφόροι, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Τζαλέλ Χαρσάουϊ, Λίβυος εμπειρογνώμονας της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας με κατά του Διακρατικού Οργανωμένου Εγκλήματος.

«Ο Χάικο Μάας θα απογοητευτεί αν επιδιώκει οποιαδήποτε μορφή προόδου αναφορικά με την αποχώρηση μισθοφόρων και ξένων στρατευμάτων. Δεν έχει φύγει κανένας», είπε ο Χαρσάουϊ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr