ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AUKUS, Αυστραλία, Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Pontians: 'Nikos Kapetanidis' Action Association honors journalist Uzay Bulut
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την απόφαση της Γαλλίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από την Ουάσιγκτον και θα συνεχίσουν τις επόμενες ημέρες να εργάζονται για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε την Παρασκευή αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Η Γαλλία ανακάλεσε τους πρεσβευτές της στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, αφού η Αυστραλία κατέληξε σε συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, η οποία ακύρωσε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα 54 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αγορά από την Αυστραλία υποβρυχίων γαλλικού σχεδιασμού.
Η Γαλλία ανακάλεσε νωρίτερα τους πρεσβευτές της μετά τη συμφωνία της Καμπέρας με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο για την προμήθεια πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, με την οποία αναίρεσε τη σύμβαση, ύψους 54 δισεκ. ευρώ, για την αγορά συμβατικών υποβρυχίων από τη Γαλλία.
Είναι η πρώτη φορά που το Παρίσι παίρνει μια τέτοια απόφαση απέναντι στις δύο αυτές χώρες, ιδίως απέναντι στις ΗΠΑ, ιστορικό σύμμαχο της Γαλλίας από την εποχή του πολέμου της αμερικανικής ανεξαρτησίας.























































