ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν: Βρισκόμαστε σε κρίση με ΗΠΑ και Αυστραλία

Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν: Βρισκόμαστε σε κρίση με ΗΠΑ και Αυστραλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ενόχληση της Γαλλίας για τη συμφωνία AUKUS μεταξύ ΗΠΑ, Αυστραλίας και Βρετανίας, δεν έχει κοπάσει.

Σε νέες δηλώσεις του στο France 2 το βράδυ του Σαββάτου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, τόνισε πως το Παρίσι θεωρεί «ότι βρίσκεται σε «κρίση» με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία αφού η Καμπέρα ακύρωσε μια παραγγελία υποβρυχίων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Γαλλία δήλωσε την Παρασκευή ότι ανακαλεί τους πρέσβεις της και από τις δύο χώρες για μια τριμερή συμφωνία ασφάλειας που περιελάμβανε επίσης τη Βρετανία, η οποία βύθισε τη σύμβαση υποβρυχίων με το Παρίσι.

Ο Λε Ντριάν είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν είχε μιλήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για το θέμα των υποβρυχίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν

Ισραηλινός ειδικός στο πολιτικό Ισλάμ, Όφερ Μπίνστοκ: «Οι ΗΠΑ τελείωσαν»

Ο Τραμπ έτοιμος να δώσει το «πράσινο φως» για αμερικανικούς κινητήρες στα τουρκικά Kaan

Τεχεράνη: «Διακήρυξη αμερικανικής ήττας» η συμφωνία για τη Μέση Ανατολή

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr