ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ιράν: Κατάληψη της εξουσίας από τους Φρουρούς της Επανάστασης: Η σκιώδης ηγεσία της Τεχεράνης σκληραίνει τη στάση της καθώς ο
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Τσεχία θα αναπτύξει τουλάχιστον 50 αστυνομικούς στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία για να τη βοηθήσει να εγγυηθεί την ασφάλειά τους, κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.
«Επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και βοηθάμε (να φυλάσσονται) τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», συνόψισε ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ χθες έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Πράγα.
Το κόστος της αποστολής, η οποία σε πρώτη φάση προβλέπεται να διαρκέσει δύο μήνες, υπολογίζεται ότι θα φθάσει τα σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ.
Πριν από μερικές ημέρες, ο Τσέχος λαϊκιστής πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις επισκέφθηκε το χωριό Ρόζκε, στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουδαπέστη λίγες ώρες αργότερα, προειδοποίησε εναντίον της «μαζικής ανεξέλεγκτης μετανάστευσης προς την Ευρώπη».
Στην Τσεχία θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα βουλευτικές εκλογές.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Kantar, ο κ. Μπάμπις και το λαϊκιστικό κόμμα ANO («Δράση Ανικανοποίητων Πολιτών», το αρκτικόλεξο του κόμματος σχηματίζει τη λέξη «ναι» στα τσεχικά) οδεύει να εξασφαλίσει το 24,5% των ψήφων.
Τη δεύτερη και την τρίτη θέση αναμένεται να καταλάβουν αντίστοιχα η δεξιά παράταξη SPOLU («Μαζί»), με 23% και το κόμμα των Πειρατών και των Δημάρχων, με το 20,5%.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τη 13η ως την 22η Σεπτεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.200 πολιτών.
Η διήμερη ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας τσεχικής Βουλής είναι προγραμματισμένο να αρχίσει την 8η Οκτωβρίου.























































