ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανοί λοιμωξιολόγοι: Όσοι έχουν αναρρώσει προστατεύονται από κορωνοϊό για έναν χρόνο

Γερμανοί λοιμωξιολόγοι: Όσοι έχουν αναρρώσει προστατεύονται από κορωνοϊό για έναν χρόνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Οι Γερμανοί λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι η ανοσολογική προστασία όσων έχουν νοσήσει από κορωνοϊό έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ό,τι εθεωρείτο μέχρι τώρα.

«Η αποδεδειγμένη διάρκεια προστασίας μετά από μόλυνση από τον Sars-CoV-2 είναι τουλάχιστον ένα έτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων.

Από λοιμωξιολογική άποψη, μάλιστα, εκτιμάται ότι η προστασία όσων έχουν αναρρώσει θα διαρκέσει σημαντικά μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακόμη από μελέτες, επειδή ο Sars-CoV-2 δεν υπάρχει αρκετό καιρό.

Οι ειδικοί τάσσονται υπέρ της επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο οι αναρρώσαντες θα εξομοιώνονται με τους εμβολιασμένους σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς, κατά δώδεκα μήνες συνολικά μετά τη μόλυνσή τους.

Επί του παρόντος, όσοι έχουν αναρρώσει επωφελούνται μόνο για έξι μήνες από τους περιορισμούς, απαλλασσόμενοι για παράδειγμα από τα διαγνωστικά τεστ.

Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό που έχουν εγκριθεί στη Γερμανία προστατεύουν από τη νόσο Covid-19.

Ιδιαίτερα προστατεύουν από σοβαρή εξέλιξη της ασθένειας με νοσηλεία σε νοσοκομείο, εκτιμά το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) στην εβδομαδιαία έκθεσή του.

Όπως αναφέρεται, η προστασία για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια ανέρχεται κατά μέσον όρον περίπου στο 93 % για άτομα ηλικίας 18 έως 59 ετών και στο 89 % για άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Η νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αποτρέπεται σύμφωνα με το RKI σε εμβολιασμένους της νεότερης ηλικιακής ομάδας σε ποσοστό 96%, ενώ στους ηλικιωμένους σε ποσοστό 94%.

Η προστασία από μια θανατηφόρα πορεία της νόσου ανέρχεται σε ποσοστό 97% για τους νεότερους και 88% για τους γηραιότερους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

85 χρόνια από τη γερμανική εισβολή – Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δεν επέλεξε τη στάση του “επιτήδειου ουδέτερου”» – Η ελληνική πυξίδα

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τη βοήθεια προς την Ουκρανία για να πιέσει την Ευρώπη να προσχωρήσει στον συνασπισμό του Ορμούζ

«Δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις»: Η Γερμανία υποβαθμίζει τη ρητορική Τραμπ περί αποχώρησης από το ΝΑΤΟ

Farantouris: Letter to Merz and von der Leyen over persecution of Christians, Alawites, Druze, and Kurds in Syria by Neo-Ottoman Jihadists

Φαραντούρης: Επιστολή προς Μερτς και φον ντερ Λάιεν για τις διώξεις Χριστιανών, Αλαουιτών, Δρούζων, Κούρδων στη Συρία από τους νεο-οθωμανούς τζιχαντιστές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr