Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνα: Ο Τζέικ Σάλιβαν θα συναντηθεί με τον Γιανγκ Τζιεσί στη Ζυρίχη

Συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνα: Ο Τζέικ Σάλιβαν θα συναντηθεί με τον Γιανγκ Τζιεσί στη Ζυρίχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν θα έχει συνομιλίες αυτή την εβδομάδα στη Ζυρίχη με τον Γιανγκ Τζιεσί, τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος για τη διπλωματία, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Έπειτα από μια συνομιλία πριν από έναν μήνα μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Σι Τζινπίνγκ, οι ΗΠΑ και η Κίνα αναμένεται να έχουν την Τετάρτη στη Ζυρίχη, στην Ελβετία, συνομιλίες υψηλού επιπέδου, τις οποίες θα ακολουθήσει επίσκεψη στις Βρυξέλλες και στη Γαλλία του Αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφαλείας.

Ο Τζέικ Σάλιβαν θα συναντήσει την Τετάρτη στη Ζυρίχη τον Γιάνγκ Τζιεσί για να συνεχίσουν τον διάλογο για σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊβάν, μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο προέδρων στις 9 του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι ΗΠΑ «επιδιώκουν να διαχειριστούν υπεύθυνα τον ανταγωνισμό» μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν επαναλαμβάνει τακτικά ότι δεν θέλει σύγκρουση με την Κίνα παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, είτε αυτές αφορούν το εμπόριο, είτε θέματα ασφαλείας.

Ο Σάλιβαν θα συζητήσει στη συνέχεια για τη συνάντηση αυτή με τους Ευρωπαίους εταίρους των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, και θα «τονίσει εκ νέου τη σημασία των διατλαντικών συμμαχιών» για τις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντήσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ευρωπαϊκών οργάνων και του ΝΑΤΟ καθώς και στο Παρίσι για μια συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μπον, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Ουάσιγκτον στέλνει συνεπώς μήνυμα καλής θέλησης, την ώρα που ορισμένοι σύμμαχοί της παρατηρούν με κάποια ανησυχία ή και εκνευρισμό, τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αναπτύσσουν στο εξής τις διπλωματικές τους προσπάθειες προς την Ασία.

Η σχέση μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Παρισιού συγκεκριμένα επλήγη μετά την ανακοίνωση της νέας στρατηγικής συμμαχίας AUKUS, των ΗΠΑ με την Αυστραλία, η οποία έκανε τη Γαλλία να χάσει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο πώλησης υποβρυχίων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται επίσης σήμερα στο Παρίσι.

Η συμφιλίωση μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ αναμένεται να επικυρωθεί από συνάντηση μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Εμανουέλ Μακρόν στο τέλος του μήνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr