Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τρίτη δόση του εμβολίου BioNTech/Pfizer έχει 95,6% αποτελεσματικότητα

Η τρίτη δόση του εμβολίου BioNTech/Pfizer έχει 95,6% αποτελεσματικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η ενισχυτική δόση του εμβολίου των BioNTech/Pfizer έχει 95,6% αποτελεσματικότητα έναντι της νόσου Covid-19, ανέφεραν την Πέμπτη οι εταιρείες επικαλούμενες τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από τη Φάση 3 των κλινικών δοκιμών.

Τα «σημαντικά δεδομένα» προστέθηκαν στο σύνολο των στοιχείων που υποδηλώνουν ότι μια αναμνηστική δόση θα μπορούσε να βοηθήσει «στην προστασία του γενικού πληθυσμού από αυτόν τον ιό και τις παραλλαγές του», δήλωσε ο επικεφαλής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν.

«Με βάση αυτά τα ευρήματα πιστεύουμε ότι, εκτός από την ευρεία παγκόσμια πρόσβαση στα εμβόλια για όλους, οι ενισχυτικοί εμβολιασμοί θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα», συνέχισε.

Στις δοκιμές 10.000 συμμετέχοντες που είχαν λάβει τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, οι μισοί έλαβαν την ενισχυτική δόση δόσης, και οι υπόλοιποι εικονικό φάρμακο (placebo).

Πέντε περιπτώσεις Covid-19 καταγράφηκαν σε ασθενείς που έλαβαν την αναμνηστική, σε σύγκριση με 109 περιπτώσεις Covid-19 στις οποίες χορηγήθηκε εικονικό φάρμακο.

Η δοκιμή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία επικρατούσε η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού και ο διάμεσος χρόνος μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης ήταν περίπου 11 μήνες.

Η διάμεση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν 53 έτη, με λίγο περισσότερο από τους μισούς να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 16 έως 55 ετών.

Πάνω από το ένα πέμπτο ήταν ηλικίας άνω των 65 ετών, μια κατηγορία που κινδυνεύει περισσότερο από σοβαρό Covid-19.

Πολλαπλές αναλύσεις υποομάδων, σημείωσαν οι εταιρείες, έδειξαν ότι η σχετική αποτελεσματικότητα ήταν «συνεπώς» ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα ή άλλες υποκείμενες συνθήκες.

Όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου ήταν «γενικά συνεπές» με άλλα διαθέσιμα δεδομένα, πρόσθεσαν οι εταιρείες, αναφέροντας ότι θα μοιραστούν τα δεδομένα με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλους ρυθμιστικούς φορείς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε βία κατά των ομοφυλόφιλων μέσω social media

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr