Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.000 παιδιά νοσούν ημερησίως στη Μόσχα – Αυξήθηκε 3 φορές ο αριθμός κρουσμάτων

1.000 παιδιά νοσούν ημερησίως στη Μόσχα – Αυξήθηκε 3 φορές ο αριθμός κρουσμάτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αριθμός των παιδιών που νόσησαν από κορωνοϊό στην Μόσχα κατά το νέο κύμα της πανδημίας αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το προηγούμενο και είναι στην πραγματικότητα 2-3 φορές μεγαλύτερος, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.

Ο Σομπιάνιν επισήμανε ότι αυξήθηκε ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία και η πραγματικότητα αυτή απαιτεί νέες προσεγγίσεις για την θεραπεία των παιδιών, ιδιαίτερα αυτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.

Μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία 1», ο Σομπιάνιν είπε ότι «τα παιδιά, που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, νοσούν πολύ βαριά και διαπιστώνουμε ότι η θνητότητα μεταξύ των παιδιών επίσης αυξήθηκε» και επεσήμανε ότι για τα παιδιά αυτά που πάσχουν από χρόνια νοσήματα «έχουν εισαχθεί νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και συνδυασμοί φαρμάκων».

Νωρίτερα η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα είχε δηλώσει ότι η νοσηρότητα μεταξύ των παιδιών στην πρωτεύουσα αυξήθηκε από τα 200-300 παιδιά στα 1.000 ημερησίως.

Σύμφωνα με την ίδια, καθημερινά εισάγονται στα νοσοκομεία 20-30 παιδιά, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει 200.000 παιδιά.

Η Ράκοβα είπε ότι τα παιδιά νοσούν σοβαρά από την μετάλλαξη Δέλτα και ιδιαίτερα τα παιδιά ηλικίας 14-17 ετών, καθώς και εκείνα που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα το γραφείο Τύπου του δημάρχου και της κυβέρνησης της Μόσχας, ανακοίνωσε ότι αυτή την περίοδο ερευνάται η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του εμβολίου Gam-Covid-VacM (Sputnik V) που προορίζεται για παιδιά.

Στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών συμμετείχαν 99 παιδιά (56 αγόρια και 43 κορίτσια) ηλικίας 12-17 ετών, εκ των οποίων τα 92 έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Αυτή την στιγμή γίνεται προκαταρκτική επιλογή παιδιών εθελοντών για την δεύτερη φάση των δοκιμών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr