Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε εργάτες σε βιομηχανία άνθρακα στο βόρειο Ιράκ

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε εργάτες σε βιομηχανία άνθρακα στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησαν επίθεση σε αμάχους στην επαρχία Νινευή (βορειοδυτικό Ιράκ) το Σάββατο, αφήνοντας τέσσερις ανθρώπους νεκρούς και τραυματίες.

Το γραφείο Τύπου της ιρακινής ασφάλειας αναφέρει σε ανακοίνωση ότι οι τζιχαντιστές στόχευσαν μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονταν στη βιομηχανία άνθρακα, κοντά στο βουνό Μαχούλ, σκοτώνοντας δύο εργάτες και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Δύναμη ασφαλείας έφτασε στο σημείο και μετέφερε τις σορούς των δύο θυμάτων στο τμήμα ιατροδικαστικής και ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μια μέρα νωρίτερα, οι τζιχαντιστές σκότωσαν ένα μέλος των ομοσπονδιακών αστυνομικών δυνάμεων στην αμφισβητούμενη επαρχία Κιρκούκ, καθώς το Ισλαμικό Κράτος έχει εντείνει τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες στις περισσότερες περιοχές του βόρειο Ιράκ τον τελευταίο καιρό.

Πηγή είπε στο Shafaq News το Σάββατο ότι ο ιρακινός στρατός κατέσχεσε περισσότερους από 100 εκρηκτικούς μηχανισμούς στην πόλη της Μοσούλης.

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, που λέγεται ότι ανήκουν στην τζιχαντιστική ομάδα του Ισλαμικού Κράτους, εντοπίστηκαν ύστερα από πληροφορίες της 16ης μεραρχίας του ιρακινού στρατού στην περιοχή Μπατνάγια, πρόσθεσε η πηγή.

«Σε συνεργασία με μία μονάδα της τρίτης ταξιαρχίας πεζικού, κατασχέθηκαν 230 εκρηκτικοί μηχανισμοί από τα απομεινάρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», είπε, σημειώνοντας ότι τα εκρηκτικά καταστράφηκαν με ασφάλεια σε μια απομακρυσμένη περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr