Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκάνδαλο στο Μπάκιγχαμ: Παραιτήθηκε το δεξί χέρι του πρίγκιπα Καρόλου

Σκάνδαλο στο Μπάκιγχαμ: Παραιτήθηκε το δεξί χέρι του πρίγκιπα Καρόλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Μάικλ Φόσετ, επί δεκαετίες το «δεξί χέρι» του πρίγκιπα Καρόλου, παραιτήθηκε από το ρόλο του επικεφαλής ενός από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του μεγαλύτερου γιού της βασίλισσας Ελισάβετ, εβδομάδες έπειτα από δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο είχε προσφέρει τίτλους τιμής ως αντάλλαγμα για δωρεές.

Η Sunday Times ανέφερε σε δημοσίευμά της το Σεπτέμβριο πως ένας Σαουδάραβας επιχειρηματίας, ο Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ μπιν Μαχφούζ, παρασημοφορήθηκε με τη βοήθεια βοηθών του πρίγκιπα αφού προηγουμένως πλήρωσε χιλιάδες στερλίνες σε προγράμματα που υποστήριζε ένθερμα ο Κάρολος.

Μετά τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου, ο Φόσετ παραιτήθηκε προσωρινά από τη θέση του διευθυντή της φιλανθρωπικής οργάνωσης του Καρόλου The Prince’s Foundation και η αρμόδια ρυθμιστική αρχή άρχισε έρευνα σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα εξέδωσε σήμερα δήλωση, στην οποία αναφέρεται πως ο Φόσετ παραιτήθηκε επισήμως από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Το γραφείο του πρίγκιπα, το Clarence House, ανέφερε πως το ίδρυμα θα σταματήσει επίσης να χρησιμοποιεί την εταιρεία του Φόσετ, την Premier Mode, η οποία οργάνωνε εκδηλώσεις για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που κόστιζαν εκατοντάδες χιλιάδες στερλίνες.

«Ο Μάικλ Φόσετ και η Premier Mode δεν θα παρέχουν υπηρεσίες σε εμάς στο μέλλον.

»Συμφωνήσαμε όλοι να βάλουμε τέλος σ’ αυτές τις διευθετήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Clarence House.

Δεν κατέστη δυνατή επικοινωνία με τον Φόσετ για να σχολιάσει, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail ένας φίλος του είπε πως ο πρώην βασιλικός υπηρέτης είναι «συντετριμμένος».

Ο Φόσετ άρχισε ως απλός υπηρέτης στα βρετανικά ανάκτορα και ανέβηκε στην ιεραρχία του βασιλικού οίκου μέχρι που έγινε προσωπικός βοηθός του διαδόχου.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναφερθεί επανειλημμένα στη σχέση των δύο, επικαλούμενα δήλωση του Καρόλου σε φίλους του πως ο Φόσετ ήταν ο μοναδικός βοηθός του τον οποίο θεωρούσε απαραίτητο.

Το 2003 ο Φόσετ παραιτήθηκε από τη θέση του προσωπικού υπηρέτη του πρίγκιπα έπειτα από μια επικριτική εσωτερική έκθεση για τον τρόπο που διηύθυνε το γραφείο του πρίγκιπα, στην οποία περιγραφόταν ως ένας καθόλου δημοφιλής άνθρωπος που εκφόβιζε το υπόλοιπο προσωπικό και δεχόταν πολύτιμα δώρα, αν και η έκθεση τον απάλλασσε από κατηγορίες για διαφθορά ή ανάρμοστη δραστηριότητα.

Ωστόσο ο Φόσετ παρέμεινε κοντά στον Κάρολο και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ιδιωτικής εταιρείας του πρίγκιπα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Η ιδιαίτερη σχέση της Κέιτ Μίντλετον με τον βασιλιά Κάρολο – «Είναι η κόρη που δεν έχει»

Ο καρκίνος της Κέιτ – Παγκόσμια συγκίνηση, αναλυτικά η κατάσταση

Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο και άρχισε χημειοθεραπεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr