Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Iσραήλ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός 5-11 ετών – Ο γιος του Ναφτάλι Μπένετ έδωσε το παράδειγμα

Iσραήλ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός 5-11 ετών – Ο γιος του Ναφτάλι Μπένετ έδωσε το παράδειγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεκίνησε στο Ισραήλ ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών για τον κορωνοϊό, με το σκεύασμα της Pfizer, και από τα πρώτα παιδιά που εμβολιάστηκαν ήταν ο γιος του πρωθυπουργού.

Η χώρα ξεκίνησε την εκστρατεία, όντας μιας από τις πρώτες χώρες στον κόσμο, μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, που μειώνει την ηλικία πρόσβασης στο παρασκεύασμα, προκειμένου να καταστείλει την πανδημία.

Η ισραηλινή κυβέρνηση προέβλεπε να ξεκινήσει την Τρίτη η εκστρατεία εμβολιασμού με την ελπίδα να αποτρέψει ένα ενδεχόμενο πέμπτο κύμα μολύνσεων, όμως από την Τρίτη το βράδυ άρχισαν ήδη να χορηγούνται δόσεις στα μικρότερα παιδιά, σύμφωνα με ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρέθηκε σε μια κλινική του Τελ Αβίβ.

«Ο άνδρας μου και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που είμαστε παρόντες στην έναρξη του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών», δήλωσε η Κάτι Μπαρ Σαλόμ, μία 47χρονη μητέρα, την ώρα που το υγειονομικό προσωπικό χορηγούσε δόσεις εμβολίων της Pfizer σε παιδιά, μερικά από τα οποία φοβούνταν τη βελόνα.

«Ξέρουμε πως πρέπει να περάσει με το εμβόλιο προκειμένου να επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς», προσέθεσε η κ. Σαλόμ, λέγοντας ότι θέλει να αποφύγει νέες καραντίνες και να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης στο σχολείο, εστία πολλών μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ, μια χώρα, η οποία ωστόσο εξήλθε από το τέταρτο κύμα μολύνσεων.

«Είναι φυσιολογικό να διστάζουμε (να εμβολιάσουμε το παιδί μας), δεν είναι μια εύκολη απόφαση (…) όμως αφού είδαμε τα στοιχεία και διαβάσαμε τις πληροφορίες για τα εκατομμύρια παιδιά που εμβολιάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες πήραμε την απόφαση να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας», δήλωσε στην ίδια κλινική η Χέλι Νάβε, μια άλλη μητέρα.

Ο γιος του πρωθυπουργού εμβολιάστηκε από τους πρώτους

Ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ συνόδευσε την Τρίτη τον 9χρονο γιο του, Νταβίντ, προκειμένου να εμβολιαστεί στη Χερτσλιγιά, κοντά στο Τελ Αβίβ, και κάλεσε τους Ισραηλινούς γονείς να κάνουν το ίδιο.

«Ο εμβολιασμός των παιδιών τα προστατεύει και προστατεύει τους γονείς τους», ανέφερε σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Το εβραϊκό κράτος ήταν μία από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, τον Δεκέμβριο του 2020, μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού χάρη σε μια συμφωνία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Pfizer που του υποσχέθηκε γρήγορη πρόσβαση σε εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με αντάλλαγμα δεδομένα για τα αποτελέσματα του εμβολίου σε μεγάλη κλίμακα.

Η εκστρατεία αυτή επέτρεψε τον εμβολιασμό με δύο δόσεις τουλάχιστον 5,7 εκατ. των περίπου 9.000.000 Ισραηλινών, δηλαδή ποσοστού μεγαλύτερου από το 80% των ενηλίκων.

Παράλληλα, εξετάζεται και η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Νάχμαν Ας.

Οι Aρχές ξεκίνησαν στη συνέχεια μια εκστρατεία για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης, η οποία έχει χορηγηθεί ήδη σε περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες.

Επίσης, μείωσαν στα 12 έτη την ηλικία πρόσβασης στο εμβόλιο, προτού δώσουν το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών από την ηλικία των πέντε ετών.

Δείτε βίντεο:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr