Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζάεφ «ασφάλισε» την κυβερνητική του πλειοψηφία – Στην κυβέρνηση η αλβανική «Εναλλακτική»

Ο Ζάεφ «ασφάλισε» την κυβερνητική του πλειοψηφία – Στην κυβέρνηση η αλβανική «Εναλλακτική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε κατ΄αρχήν συμφωνία για τη συμμετοχή του νυν αλβανικού αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εναλλακτική» (Alternativa) στον κυβερνητικό συνασπισμό κατέληξαν ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και ο αρχηγός του κόμματος αυτού, Αφρίμ Γκάσι, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ στα Σκόπια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την κατανομή των χαρτοφυλακίων που θα αναλάβει η «Εναλλακτική» στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ένταξη της «Εναλλακτικής» στον κυβερνητικό συνασπισμό θα γίνει μετά τις 12 Δεκεμβρίου, οπότε και είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM).

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε την περασμένη Παρασκευή την παραίτησή του από την ηγεσία του SDSM, ανοίγοντας παράλληλα τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος ο οποίος, κατά πάσα πιθανότητα θα τον διαδεχθεί και στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας.

Ως επικρατέστερος για νέος αρχηγός του SDSM και νέος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας προβάλει ο νυν υφυπουργός Οικονομικών, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, ο οποίος είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής που έχει εκφράσει την πρόθεση να είναι υποψήφιος για πρόεδρος του κόμματος αυτού.

Η συμμετοχή στην κυβέρνηση του μικρού αλβανικού κόμματος «Εναλλακτική» κρίνεται πιθανότατα απαραίτητη, προκειμένου η παρούσα κυβέρνηση, με κάπως διαφορετικό σχήμα, να ανακτήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να ολοκληρώσει τη θητεία της, που τυπικά διαρκεί ακόμη δυόμισι χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr