Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα στην Κομπάνι: 89 νεκροί τζιχαντιστές

Σφοδρές μάχες σώμα με σώμα στην Κομπάνι: 89 νεκροί τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Γραφείο Τύπου των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) ανακοίνωσε ότι 89 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στην Κομπάνι, καθώς οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζουν για 23η μέρα την προσπάθεια να καταλάβουν την πόλη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: “Η συμμορία του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζει τις επιθέσεις της για 23η μέρα, προσπαθώντας να καταλάβει την Κομπάνι. Οι δυνάμεις μας αντιστέκονται με σθένος ενάντια στις συμμορίες που συνεχίζουν τις επιθέσεις τους με ενισχύσεις και όπλα που εισάγονται από τη Συρία και το Ιράκ”.

Η ανακοίνωση τονίζει το γεγονός ότι δόθηκαν ισχυρές μάχες σώμα με σώμα, στα νότια και ανατολικά μέτωπα, όλο το βράδυ της Τρίτης, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

“Δόθηκαν μάχες από σπίτι σε σπίτι και με χειροβομβίδες, καθώς οι τζιχαντιστές, παρά το μένος των επιθέσεων τους δεν κατάφεραν να κερδίσουν έδαφος. Συνέχισαν όμως να βομβαρδίζουν περιοχές αμάχων, με τανκς και πυροβόλα που έχουν παρατάξει περιμετρικά της πόλης”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το Γραφείο Τύπου των Μονάδων Προστασίας του Λαού έδωσε επίσης λεπτομέρειες που αφορούν σε μάχες σε συγκεκριμένες γειτονιές της Κομπάνι αλλά και του λόφου Μιστενούρ που βρίσκεται κοντά στην πόλη. 19 μέλη της συμμορίας σκοτώθηκαν σε μάχες στο ανατολικό μέτωπο. Οι δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού κατέστρεψαν και ένα στρατιωτικού τύπου όχημα των τζιχαντιστών.

“Υπήρξαν συμπλοκές το βράδυ στα νοτιοανατολικά σύνορα με 13 νεκρούς τζιχαντιστές. Δύο άλλες επιθέσεις απωθήθηκαν τη νύχτα, αλλά οι απώλειες του εχθρού δεν ήταν δυνατόν να καταμετρηθούν. Οι δυνάμεις μας κατέστρεψαν, επίσης, ένα όχημα που έφερνε πολεμοφόδια στους συμμορίτες, σκοτώνοντας 2 ακόμη άτομα”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι οι μάχες στο νότιο μέτωπο έχουν ενταθεί και συνεχίζονται, ενώ έχουν καταφέρει σοβαρό πλήγμα στον εχθρό σε σπίτια κοντά στο νοσοκομείο. Υπάρχουν αναφορές για 29 νεκρούς στο μέτωπο αυτό.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού αναφέρουν, επίσης, ότι δυνάμεις τους περικύκλωσαν μια φάρμα και σκότωσαν 24 τζιχαντιστές, οι οποίοι ετοίμαζαν επίθεση. Εξουδετέρωσαν, επίσης, πυροβολεία και αντιαεροπορικά άρματα που εντόπισαν στην περιοχή.

Η ανακοίνωση κλείνει λέγοντας: “Στις χθεσινοβραδινές μάχες έχασαν τη ζωή τους 4 σύντροφοι μας της εμπροσθοφυλακής”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr