Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ναντίν Μαένζα (USCIRF): Η Τουρκία να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέχει στη βόρεια Συρία

Ναντίν Μαένζα (USCIRF): Η Τουρκία να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέχει στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συστήσαμε στις Ηνωμένες Πολιτείες να πιέσουν την Τουρκία να αποσυρθεί από τη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε την Κυριακή η Ναντίν Μαένζα της αμερικανικής USCIRF (United States Commission on International Religious Freedom – Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία).

«Σίγουρα ελπίζουμε ότι αυτό θα περιλαμβάνει την επιστροφή ό,τι έχει έχει παρθεί από τις κατεχόμενες περιοχές», πρόσθεσε.

Αυτό ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτόνομης Διοίκησης Βόρειας και Ανατολικής Συρίας στην πόλη Καμισλί, βορειοανατολική Συρία, στην οποία συμμετείχαν η Μαένζα και ο Αμπντουλκαρίμ Ομάρ, συμπρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας .

«Ήταν απογοητευτικό μόλις λίγες ώρες αφότου έφτασα χθες να ανακαλύπτω ότι η Κομπάνι υπέστη αεροπορικές επιδρομές από ντρόουν με στόχους αμάχους, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας 11, συμπεριλαμβανομένου ενός τετράχρονου αγοριού που έχασε το πόδι του», σημείωσε.

«Στην έκθεση που ετοιμάσαμε αναφέρουμε ότι στην περιοχή που εισέβαλε και κατέλαβε η Τουρκία γίνονται μεγάλες παραβιάσεις και φρικτά εγκλήματα κατά Χριστιανών, Γιαζίντι, Κούρδων και ειδικά κατά των γυναικών αυτής της κοινότητας», είπε η Μαένζα.

Είναι σαφές ότι αυτές οι επιθέσεις με [τουρκικά] ντρόουν αποσταθεροποιούν τη βορειοανατολική Συρία και είναι σαφές ότι ο στόχος της Τουρκίας είναι να αποκτήσει περισσότερη γη.

Επομένως, είναι σημαντικό οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα να μιλήσουν και να πιέσουν την Τουρκία να σταματήσει αυτές τις επιθέσεις με ντρόουν, σύμφωνα με την Μαένζα.

«Στην έκθεσή μας κάναμε κάποιες συστάσεις για την υποστήριξη της Αυτόνομης Διοίκησης.

»Μία από αυτές τις συστάσεις είναι να την υποστηρίξουμε πολιτικά».

«Συνιστούμε επίσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Αυτόνομη Διοίκηση στη βορειοανατολική Συρία ως περιφερειακή, τοπική κυβέρνηση.

»Μια άλλη σημαντική σύσταση είναι η άρση των κυρώσεων στη βορειοανατολική Συρία», τόνισε.

«Συζητήσαμε διάφορα θέματα, ιδίως τις τουρκικές παραβιάσεις κατά των κοινοτήτων της περιοχής που αποσταθεροποιούν την περιοχή, καθώς και τον αντίκτυπο του κλεισίματος των [συνοριακών] περασμάτων στην οικονομία της περιοχής, που παρέχει ένα κατάλληλο περιβάλλον για την επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους», είπε ο Αμπντουλκαρίμ Ομάρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr