ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανία: Ελεύθερος ο Ποροσένκο μέχρι να γίνει η δίκη του – Κατηγορείται για προδοσία

Ουκρανία: Ελεύθερος ο Ποροσένκο μέχρι να γίνει η δίκη του – Κατηγορείται για προδοσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Πέτρο Ποροσένκο,

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο θα παραμείνει ελεύθερος εν όψει της δίκης του για προδοσία, αποφάσισε την Τετάρτη δικαστήριο του Κιέβου.

Ωστόσο, ο δικαστής επέβαλε στον πρώην πρόεδρο να δίνει το παρών ανά τακτά χρονικά διαστήματα και διέταξε την ανάκληση του διαβατηρίου του.

Οι όροι ισχύουν για δύο μήνες αρχικά, ενώ μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορούν να παραταθούν από το δικαστήριο.

Ο Ποροσένκο κατηγορείται ότι έκανε επιχειρηματικές συμφωνίες με αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα στην περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σύμφωνα με αναφορές, συμφωνήθηκαν συμβάσεις για την προμήθεια άνθρακα αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ, αν και λέγεται ότι εισέρευσαν σημαντικά λιγότερα χρήματα στα ταμεία της Ουκρανίας.

Οι ερευνητές της υπόθεσης ισχυρίζονται ότι ο Ποροσένκο ενήργησε προς όφελος των ρωσικών συμφερόντων, παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία βρίσκεται ουσιαστικά σε πόλεμο με την γείτονά της.

Ο Ποροσένκο, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ουκρανίας από το 2014 έως το 2019, απέρριψε όλες τις κατηγορίες εναντίον του και χαρακτήρισε τη δίκη ως πολιτικά υποκινούμενη που θα συνεχιζόταν παρά την απόφαση του δικαστηρίου.

«Η ανάκληση του διαβατηρίου μου εμποδίζει την πολιτική μου δραστηριότητα», είπε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εάν καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Ο Ποροσένκο επέστρεψε στην Ουκρανία τη Δευτέρα μετά από μακρά απουσία από τη χώρα.

Πολλοί πίστευαν ότι ο εκατομμυριούχος μεγιστάνας της σοκολάτας θα συλληφθεί μόλις έφτανε στο Κίεβο και εκατοντάδες βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να δείξουν την υποστήριξή τους.

Σε περίπτωση που αποφασίσει να είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ο Ποροσένκο είναι πιθανό να αντιμετωπίσει στο δεύτερο γύρο τον διάδοχό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, από τον οποίο έχασε τις εκλογές του 2019.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι δεν έχει ακόμη πει εάν θα διεκδικήσει επανεκλογή το 2024.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση με drones στη Ρωσία – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός θέλει «εκκλησιαστικά» την Αφρική και την Ουκρανία – Πώς το «ξανθό γένος» προσπαθεί να καταστρέψει το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα – Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr