Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Προβάδισμα Μακρόν στις δημοσκοπήσεις ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές

Γαλλία: Προβάδισμα Μακρόν στις δημοσκοπήσεις ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Εμανουέλ Μακρόν,

Μόλις 47 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία και ενώ δεν είναι ακόμη επίσημα υποψήφιος, ο Εμανουέλ Μακρόν παραμένει περισσότερο από ποτέ στην κορυφή των προθέσεων ψήφου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Elabe για λογαριασμό των BFMTV, L’Express και SFR, ο νυν πρόεδρος λαμβάνει το 24,5% του εκλογικού σώματος και βρίσκεται μπροστά από την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν (18%), ενώ ο επίσης ακροδεξιός Ερικ Ζεμούρ είναι τρίτος με 13,5%.

Στην τέταρτη θέση έρχεται η υποψήφια της παραδοσιακής ρεπουμπλικανικής Δεξιάς Βαλερί Πεκρές με 11,5% και στη συνέχεια ακολουθούν πέντε υποψήφιοι από τον χώρο της Αριστεράς τα ποσοστά των οποίων κυμαίνονται ανάμεσα στο 11% (Ζαν-Λικ Μελανσόν) και το 2,5% που λαμβάνει η υποψήφια του άλλοτε κραταιού Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας Αν Ινταλγκό.

Σύμφωνα τέλος με τη δημοσκόπηση στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα επικρατήσει, είτε αντίπαλος του είναι η Λεπέν, είτε ο Ζεμούρ.

Στην πρώτη περίπτωση εκτιμάται ότι θα λάβει το 55,5% των ψήφων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση αναμένεται να φθάσει στο 66%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Πέφτει κι’ άλλο η ΝΔ – Ανεβαίνει ο Τσίπρας – Το ΠΑΣΟΚ χωρίς Ανδρουλάκη αυξάνει ποσοστά

«Καρφώνει» Ζελένσκι και Ευρωπαίους ο Τραμπ: «Δεν θέλουμε να χάνουμε το χρόνο μας»

Ο Τραμπ μίλησε με τους «αδύναμους» Μερτς, Μακρόν και Στάρμερ για την Ουκρανία

Έκτακτη σύσκεψη των «προθύμων» μετά την «κατσάδα» Τραμπ σε Ζελένσκι

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr