ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλός ΥΠΕΞ: Αποκλείστηκε η Ρωσία απ’ το Συμβούλιο της Ευρώπης

Ιταλός ΥΠΕΞ: Αποκλείστηκε η Ρωσία απ’ το Συμβούλιο της Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με απόφαση του συμβουλίου των υπουργών των χωρών μελών, η Ρωσία αποκλείστηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, είπε ο Ιταλός υπ. Εξωτερικών.

Η απόφαση αυτή δεν αφορά ωστόσο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τον δικαστικό βραχίονα του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα συνεχίσει να προσφέρει προστασία στους Ρώσους πολίτες, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση ο διεθνής οργανισμός.

Επίσης έκανε γνωστό ότι η απόφαση έχει άμεση ισχύ.

«Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης μετά την εισβολή της στην Ουκρανία», δήλωσε την Παρασκευή ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, της οποίας η Ιταλία ασκεί την προεδρία, έλαβε την απόφαση να αποκλείσει τη Ρωσική Ομοσπονδία από τα μέλη της», ανέφερε ο Ντι Μάιο σε δήλωσή του.

«Η Ιταλία θεωρεί ότι αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο υπό το φως της απαράδεκτης στρατιωτικής επίθεσης της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η οποία συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου», πρόσθεσε.

Η απόφαση της Συμβουλίου της Ευρώπης έρχεται λίγες ώρες μετά το νέο πακέτο κυρώσεων που έλαβε η ΕΕ σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσικό στόχο στο Ιόνιο επρόκειτο να πλήξει το Ουκρανικό στρατιωτικό drone «φορτωμένο» με 300 κιλά εκρηκτικών υλών;

Τραμπ: Εκεχειρία μέχρι τη Δευτέρα 11/05 στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ανταλλαγή 2.000 κρατουμένων

Θρίλερ στη Λευκάδα: Ουκρανικό θαλάσσιο Drone «καμικάζι» με εκρηκτικά – Συναγερμός σε ΕΥΠ και Ένοπλες Δυνάμεις

Κάλας: Έκπληξη για τη χρονική στιγμή της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία

Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr