Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα τα πυρηνικά της Ρωσίας και ο Ρωσικός Στόλος

Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα τα πυρηνικά της Ρωσίας και ο Ρωσικός Στόλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της χώρας να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού την Κυριακή μετά από «επιθετικές δηλώσεις» του ΝΑΤΟ σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας προειδοποίησε ότι εάν η Ρωσία δεν «σταματούσε» «στην Ουκρανία», η κρίση θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ.

Οι επίγειες, εναέριες και υποβρύχιες δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής της Ρωσίας έχουν τεθεί σε ετοιμότητα συναγερμού με ενισχυμένο προσωπικό, ενημέρωσε τον Πρόεδρο Πούτιν ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, ανέφερε στον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν ότι, σύμφωνα με την εντολή του, οι βάρδιες των θέσεων διοίκησης των Στρατηγικών Πυραυλικών Στρατευμάτων, ο [ρωσικός] Στόλος του Βόρειου και του Ειρηνικού και η Διοίκηση Αεροπορίας Μεγάλης Απόστασης άρχισαν να εκτελούν καθήκοντα μάχης με ενισχυμένο προσωπικό», είπε το Υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

Ο Πούτιν ζήτησε από τον Σόιγκου και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ να θέσουν τη στρατηγική αποτροπή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε «ειδική λειτουργία μάχης» την Κυριακή.

Ο πρόεδρος διέταξε την εφαρμογή του καθεστώτος αυξημένης συναγερμού αφού ισχυρίστηκε ότι «ανώτατοι αξιωματούχοι κορυφαίων κρατών του ΝΑΤΟ» είχαν επιδοθεί «να κάνουν επιθετικές δηλώσεις για τη χώρα μας», πέραν των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της.

Ο Πούτιν δεν διευκρίνισε ποιοι ήταν αυτοί οι «ανώτατοι αξιωματούχοι» ή σε ποιες συγκεκριμένες «επιθετικές» παρατηρήσεις αναφερόταν, αλλά λίγες ώρες πριν από τα σχόλιά του, η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Sky News ότι εκτός εάν η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία για την αποστρατιωτικοποίηση της χώρας «σταμάτησε», η κρίση θα μπορούσε «να καταλήξει σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ».

Η Τρας επικρίθηκε έντονα στη χώρα της για τα σχόλιά της σχετικά με την κρίση Ρωσίας-ΝΑΤΟ σχετικά με την Ουκρανία, αρνούμενη κατά λάθος να αναγνωρίσει την κυριαρχία της Μόσχας στις διεθνώς αναγνωρισμένες ρωσικές περιοχές του Ροστόφ και του Βορόνεζ κατά τις πρόσφατες συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και δεσμευόμενοι να υποστηρίξουν τους «συμμάχους μας της Βαλτικής σε όλη τη Μαύρη Θάλασσα», – μια αναφορά σε δύο διαφορετικές θαλάσσιες περιοχές που χωρίζονται από πάνω από 1.200 χλμ εδάφους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Κάμαλα Χάρις: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr