Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο αγωγός Nord Stream 2 οδεύει προς πτώχευση

Ο αγωγός Nord Stream 2 οδεύει προς πτώχευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ελβετική εταιρεία που κατασκεύασε τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση αφερεγγυότητας, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση.

Η Nord Stream 2 AG, η οποία είναι εγκατεστημένη στην Ελβετία και ανήκει στον ρωσικό κρατικό γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom, ολοκλήρωσε πέρυσι το έργο των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων που σχεδιάστηκε για να διπλασιάσει τη ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Οι δύο πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή οι συζητήσεις για πιθανή αφερεγγυότητα είναι εμπιστευτικές, δήλωσαν ότι η Nord Stream 2 AG συνεργάζεται με έναν οικονομικό σύμβουλο για την εκκαθάριση ορισμένων από τις υποχρεώσεις της και θα μπορούσε να ξεκινήσει επίσημα διαδικασία αφερεγγυότητας (πτώχευσης) σε ελβετικό δικαστήριο ακόμα και αυτή την εβδομάδα.

Η Nord Stream 2 AG δεν απάντησε σε ερωτήσεις του Reuters, ενώ η Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο αγωγός μήκους 1.230 χλμ. δεν άρχισε να λειτουργεί εμπορικά επειδή εκκρεμούσε η πιστοποίησή του από τη Γερμανία, διαδικασία που πάγωσε μετά την επίθεση στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν εκτελεστικό διάταγμα στις 23 Φεβρουαρίου, απαγορεύοντας συναλλαγές με την εταιρεία ή οποιονδήποτε ελέγχει άμεσα ή έμμεσα ποσοστό άνω του 50%. Τίθεται σε ισχύ αύριο.

Η Gazprom πλήρωσε το μισό κόστος κατασκευής του Nord Stream 2, με το υπόλοιπο των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων να χρηματοδοτείται από τη βρετανική Shell, την αυστριακή OMV, την γαλλική Engie και τη γερμανική Uniper & Wintershall DEA.

Η Nord Stream 2 AG θα τερματίσει επίσης τις συμβάσεις των εργαζομένων, ανέφεραν οι πηγές.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, αρκετές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων πετρελαϊκών, δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν από επενδύσεις με ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Shell, η οποία δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στον Nord Stream 2.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr