ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Οι «Πυραυλικές Πόλεις» του Ιράν: Τα υπόγεια φρούρια όπου κρύβεται το καθεστώς
Ο Νίκος Δένδιας στο Κατάρ συναναντήθηκε με τον Εμίρη, τον Πρωθυπουργό και τον Υπ. Άμυνας που προσκάλεσε στην Ελλάδα
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που θα επιβλέψει το τέλος του πολέμου
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αυτά είναι τα 13 στελέχη της κυβέρνησης της ΝΔ στη νέα δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζητά άρση ασυλίας 11 βουλευτών - Εμπλοκή και υπουργών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
O Γερμανός ειδικός σε ζητήματα ασφαλείας Γιόαχιμ Βέμπερ από το Ινστιτούτο Cassis (Center for Advanced Security, Strategic and Integration Studies) του Πανεπιστημίου Βόννης, εκτίμησε μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό σταθμό n-tv ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει στρατηγική εξόδου από την Ουκρανία.
Κατά την άποψή του ο Βλαντίμιρ Πούτιν πόνταρε τα πάντα σε ένα χαρτί και δεν αύξησε σταδιακά την πίεση, όπως περίμενε αρχικά ο γερμανός ειδικός.
Αντ’ αυτού, λέει ο Γιόαχιμ Βέμπερ, επέλεξε να ασκήσει τη μέγιστη δυνατή στρατιωτική πίεση διότι θέλει τη νίκη με κάθε τίμημα.
Σύμφωνα με το Γερμανό ειδικό με τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Πούτιν δεν διακινδυνεύει μόνο το κύρος του, αλλά παίζει κορώνα γράμματα ακόμα και την ηγεμονία του.
Επιπλέον έχει προκαλέσει πολλές απώλειες σε ζωές Ουκρανών, αλλά και Ρώσων και αναζητεί τώρα μια αιτιολογία για όλα αυτά.
Σύμφωνα με τον ειδικό είναι μάλλον απίθανο ο πρόεδρος Πούτιν να παραδεχθεί στην παρούσα φάση ότι δεν απέδωσε η στρατηγική του και να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο για την Ουκρανία.
Ολοκληρώνοντας ο Γιόαχιμ Βέμπερ από το Iνστιτούτο Cassis υπογραμμίζει ότι «στην παρούσα φάση είναι σχεδόν αδύνατο για τη Δύση να χτίσει γέφυρες προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο».























































