Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανηλεώς Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανηλεώς Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίεβο, Μαριούπολη, Ουκρανία, Ρωσία, Χάρκοβο,

Κρίσιμες ώρες για την Ουκρανία, όπου η Ρωσία εντείνει τις επιθέσεις της σε πόλεις – κλειδιά, λίγες ώρες πριν από το νέο γύρο των διαπραγματεύσεων Κιέβου-Μόσχας στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με το Reuters, Ουκρανός διαπραγματευτής ανέφερε περί τις 16.00 ώρα Ελλάδας ότι οι συζητήσεις με τη Ρωσία θα αρχίσουν σε περίπου δυο ώρες.

Aνηλεώς βομβαρδίζονται από τους Ρώσους, Κίεβο, Χάρκοβο, Μαριούπολη και Χερσώνα στην όγδοη ήμερα του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ αναμένεται να επαναληφθεί ο δεύτερος γύρος συνομιλιών με τη Ρωσία.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν κέντρο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στο Κίεβο και κατέλαβαν την πόλη Μπαλακλίγια κοντά στο Χάρκοβο, το οποίο μετρά 34 νεκρούς αμάχους μόνο τις τελευταίες 24 ώρες.

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε νέο του διάγγελμα επισημαίνει ότι η ουκρανική άμυνα αντέχει απέναντι στη ρωσική επίθεση.

Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, εκτός από την ελευθερία μας, είπε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ εμφανίστηκε διαλλακτικός δηλώνοντας πεπεισμένος ότι θα βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ο διάλογος με τη Δύση χρειάζεται να τεθεί σε βάση αμοιβαίου σεβασμού.

Επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί στρατιωτική απειλή από την Ουκρανία, που όπως είπε, παίρνει οδηγίες από την Ουάσιγκτον, να αναβάλλονται οι συνομιλίες.

Το ertnews.gr από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής μεταδίδει όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο της Ουκρανίας μέσα από ανταποκρίσεις και πρωτογενές ρεπορτάζ.

Ουκρανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα την παρουσία του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα, μεγαλούπολη της νότιας Ουκρανίας που η Μόσχα ανακοίνωσε χθες το πρωί ότι καταλήφθηκε έπειτα από σφοδρές μάχες.

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες».

Ο δήμαρχος της πόλης των 290.000 κατοίκων Ιγκόρ Κολιχάγεφ ανέφερε ότι συνομίλησε με τους «ένοπλους επισκέπτες», υπονοώντας, χωρίς να κατονομάσει, τους Ρώσους στρατιωτικούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Η Ρωσία συνεχίζει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία: Νεκρός σε στρατιωτική υποδομή

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr