Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρώσοι κήρυξαν «καθεστώς ησυχίας» για να φύγουν οι άμαχοι από Μαριούπολη και Βολνοβάκα

Η Ρώσοι κήρυξαν «καθεστώς ησυχίας» για να φύγουν οι άμαχοι από Μαριούπολη και Βολνοβάκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μαριούπολη, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ρωσικές δυνάμεις θα σταματήσουν να πυροβολούν στις 10.00 ώρα Μόσχας (09.00 η ώρα Ελλάδας) προκειμένου να επιτρέψουν την έξοδο ανθρωπιστικών διαδρόμων από τις ουκρανικές πόλεις Μαριούπολη και Βολνοβάκα, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Interfax.

Ένα «καθεστώς ησυχίας» («regime of quietness») θα εφαρμοστεί για την έξοδο του άμαχου πληθυσμού από τις πόλεις και έχει συμφωνηθεί με τις ουκρανικές Αρχές, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας σύμφωνα πάντα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη υπάρξει επιβεβαίωση από την ουκρανική πλευρά, μεταδίδει το ΒBC.

Η Μαριούπολη, στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην ανατολική Ουκρανία, συνεχίζει να τελεί υπό πολιορκία και υφίσταται «αποκλεισμό» από τον ρωσικό στρατό και «ανελέητες» επιθέσεις όπως κατήγγειλε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, ζητώντας να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος.

«Αυτή τη στιγμή ψάχνουμε λύσεις στα ανθρωπιστικά προβλήματα και όλα τα πιθανά μέσα για να βγει η Μαριούπολη από τον αποκλεισμό», ανέφερε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο μέσω Telegram γύρω στα μεσάνυχτα.

«Προτεραιότητά μας είναι να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ζωτικής σημασίας υποδομές και να οργανώσουμε ανθρωπιστικό διάδρομο για να μπορέσουν έρθουν τρόφιμα και φάρμακα στην πόλη», συνέχισε.

Η κατάληψη της πόλης των περίπου 450.000 κατοίκων, στις ουκρανικές ακτές στην Αζοφική Θάλασσα, θα αποτελούσε σημαντική καμπή για την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Θα επέτρεπε να συνδεθούν οι δυνάμεις από την –προσαρτημένη στη Ρωσία– Κριμαία, που ήδη κυρίευσαν τα λιμάνια-κλειδιά Μπερντιάνσκ και Χερσώνα, με τα στρατεύματα των αυτονομιστών και του ρωσικού στρατού στο Ντονμπάς.

Την Πέμπτη, ο δήμαρχος της Μαριούπολης κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι έθεσε την πόλη υπό πολιορκία καταστρέφοντας γέφυρες και τρένα για να εμποδίσει κατοίκους να φύγουν.

«Εδώ και πέντε ημέρες ο τόπος μας, η οικογένειά μας του μισού εκατομμυρίου κατοίκων, υφίσταται ανελέητες επιθέσεις», ανέφερε, καλώντας ταυτόχρονα να συνεχιστεί η «αντίσταση».

Πάντα σύμφωνα με τον δήμαρχο, την πόλη συνεχίζουν να υπερασπίζουν μονάδες του ουκρανικού στρατού, της Εθνικής Φρουράς, της υπερεθνικιστικής οργάνωσης Αζόφ, της συνοριοφρουράς και των πεζοναυτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι «οι Ρώσοι σκοτώνουν τους αιχμαλώτους»

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που επισκέπτεται ο Πούτιν τη Βόρεια Κορέα;

Επικίνδυνος Στόλτενμπεργκ: Θέλει «πόλεμο» και με την Κίνα επειδή υποστηρίζει τη Ρωσία

Οικ. Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ντροπή να μένει κανείς σιωπηλός μπροστά στον πόλεμο

Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δεν υποστηρίχθηκε από τον Παγκόσμιο Νότο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr