ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου
Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα «θωρακίζεται» με ισραηλινή τεχνογνωσία - «Διαθέτουμε κοινή αντίληψη για τις προκλήσεις της περιοχής»
56χρονη δασκάλα γιόγκα έβαζε γκαζάκια σε συγγενείς και γνωστούς της - Την έκλεισαν σε ψυχιατρείο
Γιάννης Παναγόπουλος: Δέσμευση λογαριασμών και ακινήτων για 73 εκατ. ευρώ - Το πόρισμα της Αρχής
DNA: Οι Έλληνες της Μέσα Μάνης μοναδική γενετική «νησίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Για το παρασκήνιο της συνέντευξης του Χουλουσί Ακαρ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu και τις νέες, προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, με αφορμή την ανάρτηση ενός χάρτη από το CBS που δείχνει την Κωνσταντινούπολη να είναι ελληνικό έδαφος, μίλησε στην ΕΡΤ η Αριάνα Φερεντίνου.
«Ένα μέρος της Τουρκίας προβλήθηκε στον χάρτη σε τηλεοπτικό κανάλι των ΗΠΑ [σ.σ. στο CBS], ως ελληνικό [σ.σ. η Κωνσταντινούπολη, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ].
»Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε ότι το αμερικανικό κανάλι ζήτησε «συγγνώμη».
Σε άλλο σημείο της δήλωσης του ο Ακάρ ανέφερε:
«Ως Τουρκία είμαστε υπέρ του διαλόγου σε όλες τις πλατφόρμες.
»Τους έχουμε καλέσει [σ.σ. τους Έλληνες] σε συναντήσεις.
»Ακόμη περιμένουμε την απάντησή τους.
»Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με διαπραγματεύσεις».
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, «παρά την ειρηνική μας προσέγγιση ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στη γειτονική μας Ελλάδα, καταβάλλουν συνεχώς προσπάθειες για να αυξήσουν την ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
»Κάνουν προσπάθειες ρίχνοντας λάδι στη φωτιά».























































