Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Daily Mail: Ο Πούτιν διέταξε άνδρες της «Βάγκνερ» να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Daily Mail: Ο Πούτιν διέταξε άνδρες της «Βάγκνερ» να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ρώσοι μισθοφόροι της ομάδας Wagner ταξίδεψαν στην Ουκρανία σε μια αποστολή να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με αναφορές των μυστικών υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευα της Daily Mail oι Αρχές πληροφοριών που συνδέονται με το υπουργείο Άμυνας δήλωσαν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «διέταξε προσωπικά άλλη μια επίθεση από έναν από τους πληρεξούσιους του», αναφερόμενος στην ομάδα Βάγκνερ.

«Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες κατέληξαν στην αποτυχία και την εξάλειψη» των μισθοφόρων Βάγκνερ στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων, πρόσθεσε η έκθεση.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ και ο αρχηγός του προεδρικού επιτελείου Άντριι Γιέρμακ περιλαμβάνονται στους άλλους φερόμενους στόχους δολοφονίας.

Το Κρεμλίνο αρνείται εδώ και καιρό δεσμούς με την ομάδα Wagner, μια ομάδα μισθοφόρων 600 ατόμων που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο για να εκτελέσει το βρώμικο έργο της Μόσχας.

Οι αναφορές ισχυρίζονται από καιρό ότι η δύναμη είναι η προσωπική ομάδα δολοφονίας του Πούτιν, αλλά είναι αρκετά μακριά από το Κρεμλίνο για να παρέχουν στον Ρώσο πρόεδρο μια εύλογη άρνηση.

Είναι η τελευταία σε περισσότερες από δώδεκα απόπειρες τόσο της ομάδας Βάγκνερ όσο και των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας να σκοτώσουν τον Ουκρανό πρόεδρο από τότε που τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια άγρια ​​εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο Ζελένσκι, στις αρχές Μαρτίου, είχε επιβιώσει από τρεις απόπειρες κατά της ζωής του από μισθοφόρους της υποστηριζόμενης από το Κρεμλίνο ομάδας Βάγκνερ και των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας.

Οι απόπειρες δολοφονίας ματαιώθηκαν από ανατρεπτικά αντιπολεμικά μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) -η διάδοχος της Ρωσίας της KGB- που ειδοποίησαν τους Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τις τρεις απόπειρες δολοφονίας και είπε στον τοπικό Τύπο ότι έλαβε πληροφορίες από τους διπλούς πράκτορες «που δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο».

Οι αναφορές των μυστικών υπηρεσιών υποστηρίζουν ότι ομάδες των υψηλά εκπαιδευμένων μαχητικών Wagner περίμεναν το πράσινο φως από το Κρεμλίνο για να εισέλθουν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε μια «λίστα δολοφονιών» 24 ατόμων που περιελάμβανε τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και τον αδελφό του Βλαντιμίρ – και οι δύο πρωταθλητές της πυγμαχίας που έχουν γίνει εμβληματικές φιγούρες στην πρώτη γραμμή της πρωτεύουσας.

Η επίθεση υπονομεύτηκε αφού τα σχέδια έφτασαν στα ανώτερα κλιμάκια της ουκρανικής κυβέρνησης στις 5 Μαρτίου, με αποτέλεσμα το Κίεβο να κηρύξει 36ωρη «σκληρή» απαγόρευση κυκλοφορίας, διατάσσοντας τους πάντες σε εσωτερικούς χώρους ώστε οι στρατιώτες να μπορούν να σκουπίσουν τους δρόμους για τους Ρώσους σαμποτέρ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr