Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Πουλήσαμε ως σκλάβους γυναίκες και παιδιά των Γιαζίντι

Ισλαμικό Κράτος: Πουλήσαμε ως σκλάβους γυναίκες και παιδιά των Γιαζίντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος παραδέχεται ότι αιχμαλώτισε και πούλησε ως σκλάβους γυναίκες και παιδιά των Γιαζίντι στο τεύχος του περιοδικού Dabiq που κυκλοφόρησε την Κυριακή.

Η φρικτή παραδοχή των παρανοϊκών τζιχαντιστών ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τις κατηγορίες από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τις οποίες γυναικόπαιδα των Γιαζίντι κρατούνται σε κάτεργα στη Συρία και το Ιράκ. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες οι γυναίκες και οι κόρες των Γιαζίντι έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους και εξαναγκάστηκαν να παντρευτούν μαχητές από το Ισλαμικό Κράτος.

Μαρτυρία που επικαλείται το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη, αναφέρει ότι νεαρή γυναίκα από τους Γιαζίντι πουλήθηκε έναντι 1.000 δολαρίων.

Δεκάδες χιλιάδες Γιαζίντι βρήκαν διέξοδο διαφυγής στα όρη του Σιντζάρ. Πολλοί από αυτούς πέθαναν από την δίψα και την πείνα, ενώ άλλοι από τις χατζάρες του Ισλαμικού Κράτους τον Αύγουστο στο Σιντζάρ. Ορισμένοι κατάφεραν να ξαναξεφύγουν από τους τζιχαντιστές και να βρουν καταφύγιο στα κουρδικά εδάφη του βόρειου Ιράκ.

Το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράκ ισχυρίζεται ότι εκατοντάδες γυναίκες απήχθησαν από τους τζιχαντιστές που θεωρούν τους Γιαζίντι μία αρχαία θρησκευτική αιρετική σέκτα.

Το τεύχος του Dabiq που εκδίδεται από το ίδιο το Ισλαμικό Κράτος στα αγγλικά με στόχο να προσελκύσει και νέους ισλαμιστές στις παρανοϊκές τους γενοκτονίες, αναφέρει ότι «οι σκλάβοι Γιαζίντι και οι οικογένειές τους πλέον πωλούνται από τους στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους. Οι γυναίκες και τα παιδιά μοιράστηκαν βάσει των νόμων της Σαρία στους μαχητές που μετείχαν στις επιχειρήσεις στο όρος Σιντζάρ.

dabiq

Οι περισσότεροι Γιαζίντι αυτή τη στιγμή είναι εκτοπισμένοι στο βόρειο Ιράκ, να θρηνούν τους χιλιάδες νεκρούς τους. Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες και οι κόρες τους αυτοκτόνησαν λίγο πριν πέσουν στα χέρια των τζιχαντιστών από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ένα άλλο σημείο του Dabiq υπάρχει δήλωση του εκπροσώπου του Ισλαμικού Κράτους, Μοχάμεντ αλ Αντνάνι (Mohammed al-Adnani) στην οποία αναφέρει προς όσους δεν ασπάζονται το Ισλάμ και τη Σαρία ότι «Θα κατακτήσουμε τη Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας και θα πουλήσουμε τις γυναίκες και τα παιδιά σας ως σκλάβους»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr