Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σερβία «αρπάζει» τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας από την Τουρκία

Η Σερβία «αρπάζει» τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας από την Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς δήλωσε πρόθυμος να διοργανώσει στο Βελιγράδι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο Βούτσιτς, σχολιάζοντας την αναφορά, που έκανε χθες, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, στο ενδεχόμενο να αποτελέσει η σερβική πρωτεύουσα έδρα των ειρηνευτικών συνομιλιών, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να συμβάλει για να τερματιστεί ο πόλεμος.

«Αυτό θα ήταν μία θαυμάσια εξέλιξη.

»Αν κάποιος πιστεύει ότι το Βελιγράδι είναι το καλύτερο μέρος για διαπραγματεύσεις, η Σερβία είναι έτοιμη να το προσφέρει στους Ουκρανούς και τους Ρώσους φίλους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την συμμετοχή του σε εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού.

Ο Βούτσιτς αποκάλυψε ότι και στο παρελθόν, το 2014, πραγματοποιήθηκαν στο Βελιγράδι μυστικές συναντήσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Ουκρανία με αφορμή την κρίση στην Κριμαία.

Σημειώνεται ότι η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ με καθυστέρηση έξι ημερών καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία, με έμμεσο τρόπο, υποστηρίζοντας σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»

DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;

Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία

Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους – Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια

Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr