ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία ενδέχεται να κατασκευάσει έως και επτά νέους πυρηνικούς σταθμούς

Η Βρετανία ενδέχεται να κατασκευάσει έως και επτά νέους πυρηνικούς σταθμούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Βρετανία ενδέχεται να κατασκευάσει έως και επτά νέους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο πλαίσιο μιας ριζικής επέκτασης της εγχώριας ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Telegraph.

«Υπάρχει χώρος όπου έχουμε έξι ή επτά τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο» μέχρι το 2050, είπε ο Κουάρτενγκ στην εφημερίδα.

Η Sunday Telegraph ανέφερε ότι υπουργοί συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με την ονομασία Great British Nuclear, για να εντοπίσουν τοποθεσίες, να παρακάμψουν τη γραφειοκρατία για να επιταχύνουν τη διαδικασία σχεδιασμού και να συγκεντρώσουν ιδιωτικές εταιρείες για τη διαχείριση κάθε τοποθεσίας.

Ανέφερε ότι η νέα στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας της Βρετανίας, που πρόκειται να παρουσιαστεί την Πέμπτη, αναμένεται να δεσμεύσει την κυβέρνηση να υποστηρίξει την κατασκευή τουλάχιστον δύο νέων πυρηνικών σταθμών μεγάλης κλίμακας έως το 2030, εκτός από μικρούς δομοστοιχειωτούς αντιδραστήρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κρίθηκε ένοχη η Μάντσεστερ Σίτι για τις οικονομικές παραβιάσεις – Τι ακολουθεί

Αρχές 2027 η ExxonMobil προχωρά σε ερευνητική γεώτρηση στα ελληνικά ύδατα

Το Ισραήλ με Ελλάδα και Κύπρο για αμυντική και γεωπολιτική σταθερότητα στην Ανατ. Μεσόγειο – Μαζί στον τομέα της ενέργειας

Γλυπτά του Παρθενώνα: Σε αδιέξοδο οι συζητήσεις Αθήνας και Βρετανικού Μουσείου

Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ διηγήθηκε πώς η Μοσάντ «εντόπισε» τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Συρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr